Så ändrar bromsbeläggen på en 1999 Nissan Altima

Köpare av 1999 Nissan Altima hade möjlighet att montera sedanmodell med fyra hjul låsningsfria bromsar. Standard modeller har skivbromsar på framsidan, med bakhjulen utrustade med de bakre hjul trumbromsar. Nissan rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles eller så snart de slitagevarnarna hörs skrapar mot rotorerna. Byt ut bromsbeläggen i god tid för att undvika farliga och kostsamma skador på rotorerna. Saker du behöver
spruta eller fjäderfä Baster
rörtång
Jack
Jack står
12 mm nyckel
Tvingfäste
Piston Reset Tool pads
Broms
bromsfett
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera Altima på en plan yta - på uppfarten eller på gatan ifrån trottoarkanten så att du rum på båda sidor av fordonet för att arbeta. Stäng av motorn och dra i spaken Huvlås. Flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder locket. Huvudcylindern innehåller bromsvätska. Locket ligger på baksidan av motorrummet, på höger sida av Nissan motor. Ungefär en tredjedel i bromsvätskan från behållaren med en fjäderfä baster
3

Sifon eller spruta.
4

Placera huvudcylinder locket löst över behållaren för att hålla partiklar förorenar fluiden samtidigt minska trycket i behållaren (som kommer att hjälpa till vid nedtryckning av bromsok kolvarna senare).

5

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen med rörtång. Om du bara ändrar en uppsättning bromsbelägg, lossa muttrarna på hjulet motsvarar de slitna kuddar och hjulet på motsatt sida av Altima.
6

Lyft fordonet med lyft jack och placera pallbockar under axlarna för stöd.
7

Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
8

Ta bort de två bromsok glidstiften med en 12 mm hylsnyckel.
9

Lyft tjocklek från bromsok bron och vila den på toppen av rotorn eller avstänga det från den övre styrarmen med ett bungee rep.
10 < p> Kläm fjäderklämmorna på toppen av varje bromskloss och dra dem från bromsok bron. Dra varje bromsbelägg direkt från rotorn när fjäderklämmor har varit deprimerad.
11

Inspektera broms rotor och bromsok bron. Byt ut rotorn om den är skadad eller har drabbats görs av bromsbeläggens slitage indikatorer.
12

Placera C-klämman på bromsok kolv och baksidan av bromsok, om du arbetar på de främre bromsarna. (För bakbromsarna, hoppa till steg 13). Pressa kolven in i sidan av bromsok för att möjliggöra de tjockare bromsbelägg du ska installera. Ta bort klämman när väl kolven är helt nedtryckt inuti bromsoket. Fortsätt till steg 14.
13

Placera bromsok kolv återställning verktyget på bromsok, om du arbetar på de bakre bromsarna. Vrid handtaget på verktyget för att tvinga bromsok kolv inuti bakre bromsok. Ta bort verktyget genom att vrida handtaget motsols tre fulla varv när den bakre kolven är försänkt i bromsoket sida.
14

Ansök bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg.

15

Skjut de nya kuddar i spåren av bromsok bron. Skjut varje dyna i facket tills fjäderklämmorna är engagerade, trygga bromskloss.
16

tillbaka bromsok över bromsbelägg och bromsok bron. Skruva i bromsok glidstiften och dra åt dem med 12 mm hylsnyckel.
17

tillbaka hjulen på Altima hjulbultar och skruva på muttrarna.
18

Lyft bilen och ta bort domkraften. Sänk Nissans däck till marken och dra klackarna med rörtång.
19

Starta motorn och trampa på bromspedalen flera gånger, stoppa när pedalen svar normaliserar, signalerar att bromsok kolvarna har varit återställs. Flytta till motorrummet.
20

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i Altima huvudcylinder reservoaren. Häll bromsvätska i behållaren tills den är full.
21

Ta bort tratten och säkra locket. Stäng Altima huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126816.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.