Hur man bibehåller ett Optima batteri

Optima varumärke är en högkvalitativ, effektiv batteri som används i alla typer av fordon, från kommersiella bilar till marina båtar till stadsjeepar och lastbilar diesel. Optima batterier är 99,99 procent rent bly, vilket bidrar till deras makt. Optima batterier består av attraktiva funktioner idealisk för de flesta entusiaster, såsom dess snabba uppladdning och korrosionsbeständighet kapacitet. Optima erbjuder också självunderhåll funktioner som är attraktiva för många off-road entusiaster. Enligt optima.com, dessa batterier ger två gånger livslängden på ett traditionellt batteri. Ändå måste Optima bibehållas för att ge varje fordon tillförlitligheten som det lovar. Saker du behöver
Tandborste
Bakpulver
Vaselin
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

inte överladda batteriet. Optima batterier klarar inte bra med runt-runt laddning. Dessa batterier inte "gas upp" som våta blybatterier och, vid överladdning, kan de orsaka permanenta skador på batterierna "elektrolyter. Använd lämplig Volt innan du laddar batteriet, och använd aldrig en laddare med en 12-amp eller lägre spänning.
2

ordentligt rengöra Optimal batteriets terminal för att behålla sin livslängd. Använd en tandborste, bakpulver och vatten för att borsta bort eventuell crud. Specialiserade batteri rengöringsmedel är också effektiva. Torka batteriet och applicera vaselin på batteriets terminal för att förhindra korrosion.
3

Håll ett Optima bilbatteri i gott skick. Kontrollera att batteriet läcker, eroderade eller lösa kablar och korroderade klämmor terminal. Om batteriet behöver laddas, bara använda startkablar som är fri från rost och erosion.
4

bibehålla hälsan hos en Optimal batteri genom att hålla den i perfekt temperatur. Undvik att hålla batteriet i extrema väderförhållanden och temperaturer lägre än 10 grader Fahrenheit. Kör fordonet i minst 15 minuter om utetemperaturer är kalla. Förvara din Optima batteri i en väl tillsluten parti eller garage, och håll den borta från fuktiga miljöer.
5

Har Optima bilbatterier professionellt inspekteras och servas på kvartalsbasis. Kontrollera batterispänningen var sjätte månad om avgiften understiger 12.6 volt. Använd en underhållsladdare för att fylla på batteriet efter att det har suttit i längre perioder eller om det har genomgått dränering på grund av ombord elektronik utrustning (t.ex. GPS-system, dator, radio, tv, osv).
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125361.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.