Hur Lufta kopplingen på en 93 Ford F-150

Ford Motor Company använde en mekaniskt manövrerad koppling systemet på tidiga lastbilsmodeller. Även kopplingen systemet var tillförlitligt, krävs det rutinmässigt underhåll och justeringar för att hålla systemet i drift på grund av dess mångfald av kopplingar och rörliga mekaniska delar. Införandet av den hydrauliska kopplingen systemet var ett genombrott i kopplingen teknik, erbjuder fordonsindustrin konsumenten mindre underhåll och utökad tillförlitlighet. Som med alla fordonskomponenter, är regelbunden service som krävs för att upprätthålla korrekt funktion på kopplingssystemet. När någon hydraulisk koppling komponenten är servad eller avlägsnas, blödning av kopplingen systemet krävs. Ford F-150 koppling blödning kan utföras med måttlig fordons-reparation kunskap och gemensamma verktyg. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
Engine Cleaner Review 6-tums bit gummislang
Box-end skiftnyckel
Bucket
DOT 3 bromsvätska
ren trasa eller handduk
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

Höj framsidan av fordonet med en domkraft. Placera en pallbock under varje "A" arm, som ligger direkt bakom varje framhjul montering. Sänk bilen på domkraften. Se till att fordonet säkert stöds. Avlägsna domkraften.
3

Leta behållaren huvudcylinder. Behållaren är placerad på förarsidan av fordonet, i motorrummet, mot brandväggen. Torka all smuts och skräp från huvudcylindern och huvudcylinder mössa med en ren, torr trasa. Motor renare kan användas om enheten är mycket smutsig.
4

Ta bort huvudcylinder locket och membranet och ställ dem åt sidan.
5

Leta cylindern koppling slav. Slavcylindern är placerad under fordonet på förarsidan av överföringen bell bostäder. En 6-tums bit gummislang på luftskruven
6

Place. Luftningsskruven ligger på sidan av slavcylindern och kommer att ha ett hål i mitten av skruven. Placera en tom hink eller behållare under slavcylindern och satte den lösa änden av gummislangen i hinken för att fånga några begagnade hydrauloljor.
7

Lossa luftningsskruven genom att vrida den moturs med en låda -nyckel tills hydraulfluid börjar strömma ut från gummislangen in i skopan. När alla luftbubblorna slutar komma från gummislangen och en fast ström av hydraulolja förekommer, stäng luftningsskruven genom att vrida den medurs med en box-nyckel. Inte helt ta bort luftningsskruven under denna process.
8

Lägg "DOT3" bromsvätska i huvudcylindern till markeringen. Låt huvudcylinder locket och membranet av vid denna tidpunkt.
9

Placera en andra person i bilen. Fullt trycka ner kopplingspedalen hela vägen till golvet och snabbt släppa. Upprepa denna process tills kopplingspedalen är helt deprimerad och släppt 10 gånger. Denna process tvingar eventuell kvarvarande luft ner mot slavcylindern. Låt inte kopplingen huvudcylinder köras torr under denna process. Lägg "DOT 3" broms vätska som behövs.
10

Håll kopplingspedalen i golvet.
11

Lossa luftningsskruven på kopplingens slavcylinder och lämna luftningsskruven öppen tills all luft evakueras från systemet genom gummislangen och en stadig ström av hydraulvätska kommer ut. Dra åt luftningsskruven, med hjälp av en box-nyckel och vrid luftningsskruven medurs. Avlägsna gummislang.
12

Släpp kopplingspedalen inne i fordonet.
13

Fyll kopplingen huvudcylindern med "DOT 3" bromsvätska till markeringen .
14

in membranet i koppling huvudcylinder och dra åt huvudcylindern genom att vrida locket medurs.
15

Höja fordonets front med en domkraft . Avlägsna domkraften. Sänk bilen till marken.
16

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.
17

Starta Ford F-150 och kontrollera systemet för läckor . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126815.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.