Hur till Ändra Honda Civic bromsbelägg

Honda Civic är en av de mest kända japanska bilar. Civic är en mycket pålitlig, väl utformad kompakt bil som har gått igenom flera omdesign under åren. Som en del av rutinmässigt underhåll bör Civic ’ s bromsbelägg skall kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Detta är ett arbete som kan göras av en professionell butik eller av en amatör mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Bromsbelägg
Bromsok kolv verktyg
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan och jämn yta som är väl belyst. Använd en rörtång för att lossa hjulet ’ s hjulbultar. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Du kan göra de främre bromsbelägg och sedan de bakre bromsbelägg om du föredrar. Slutför avlägsnandet av de hjulbultar och hjulen.
2

Leta bromsoket bultar, som sitter på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Lossa och ta bort den nedre bromsok bult med en hylsa och spärrskaft. Du måste hålla den inre muttern med en öppen nyckel för att lossa bultarna. Pivot bromsok på övre bromsok bulten upp och bort från rotorn.
3

bort bromsklossarna och bromsshims pad från bromsok bäraren med händerna. Dessa kommer bara att glida ut. Ta bort bromsbelägg klämmorna från bromsok bäraren.
4

Spray bromsrengöringsmedel på bromsok, fäste och rotorn och torka ned allt med en ren trasa. Applicera ett tunt lager av montagepasta på bromsbelägget klämmorna där de monteras på bromsok bäraren. Montera clipsen i bromsoket bäraren.
5

Applicera ett tunt lager av sammansättningen klistra till sidan av de shims som går mot bromsbelägg och baksidan av dynorna. Inte får någon pasta på rotorn eller ytan av dynorna som vidrör rotorn. Installera de nya kuddar och shims bromsok bäraren.
6

bort locket på broms huvudcylinder och ta bort ungefär en halv tum av bromsvätska. Placera bromsok kolv verktyget på bromsok kolv och caliperhuset. Komprimera kolven i bromsoket.
7

Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera bromsok bultar och dra åt dem med hylsa och spärrskaft. Upprepa ovanstående steg för de återstående hörnen på fordonet. De bakre dynorna ändras på samma sätt.
8

tillbaka hjulen. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna. Fyll huvudcylinder med färsk bromsvätska och dra åt locket. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126718.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.