Hur du ändrar bältet på en 98 Ford Windstar

Den 1998 Ford Windstar s motorn arbetar med en enda rem. Detta bälte, som kallas en serpentin bälte, har en slät ytteryta och en spårförsedd inre yta. Bältet sveper runt remskivorna som driver motorns kritiska delar och Windstar s luftkonditionering kompressor. En automatisk spänning bar upprätthåller trycket på bandet medan motorn går. År 1998 Ford tillverkade två modeller Windstar motor, en med sex block och en med sju. En sex-remskiva bälte får inte plats på en sju-remskiva motor, och vice versa. Rutinmässigt underhåll omfattar byte av remmen. Saker du behöver
15-mm box-end skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Windstar huva och räkna remskivorna. Köp det bälte som passar motorn.
2

Inspektera bältesdragningen diagrammet, som ligger på kylaren. Instruktionsboken innehåller en andra remdragningen diagrammet. Jämför diagrammet till gamla bandets routing. Notera remskivorna ytorna och det sätt som bandets ytor matcha dem.
3

Placera en 15-mm box-end skiftnyckel på bältet spännrullen. Remspänningen remskiva har en slät yta och ansluter till en kort fjäderbelastad spännskena som monteras på framsidan av motorn. Pressa på remskivan med skiftnyckel tills remmen glider bort hjulet.
4

Ta bort den gamla remmen från motorn. Var försiktig för att undvika att böja fläktens blad.
5

Slip den nya remmen på alla motorns remskivor förutom remmen spännrullen. Börja på vevaxeln remskiva, den stora remskivan ligger nära botten av motorn, och arbetet runt varje trissa i ordning. Jämför remmarna routing i diagrammet. Bältet är räfflade ytan måste passa ihop med de räfflade remskivor och dess släta yta skall vila på den släta remskivorna.
6

Sätt press på skiftnyckel ansluten till spännrullen. Slip remmen runt spännrullen. Släpp trycket på trissan. Fjädern tillämpar automatiskt rätt mängd spänning på remmen.
7

Dubbelkolla bandets routing mot routing diagrammet. Inspektera varje remskiva att kontrollera remmen sitter i mitten av remskivan s hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.