Hur man installerar en bränslepump i en Honda Accord

Bränslepumpen på din Honda Accord är ansvarig för att pumpa gas från bilens bränsletank i insprutningssystemet. Bränslepumpen är elektrisk och ligger inne i bränsletanken och är en del av ett integrerat system som även innefattar tryckregulatorn, sändande enheten och filter. Pumpen är en integrerad del av en väl fungerande övergripande bränslepump /bränslemätare sändande enheten montering. Även om det inte finns ett schemalagt underhåll intervall för bränslepumpen, kan det vara nödvändigt att byta ut pumpen om du börjar uppleva problem som rör den totala bränsleförbrukningen leveranssystem. Saker du behöver
Skruvmejsel
Bränslefilter
Bränslefilter O-ringar
Visa fler instruktioner
1

Avlasta trycket systemet bränsle genom att ta bort spark panel för att komma åt säkringsboxen. Leta reda på PGM-FI viktigaste relä nr 2 (bränslepumpens relä) i säkringsskåpet och ta bort den. Starta motorn. Det kommer att sluta köra omedelbart, vilket indikerar att bränsletrycket har lättad.
2

bort tanklocket påfyllningsröret för att avlasta trycket inuti bränsletanken.
3 < p> minuskabeln batteripolen.
4

Koppla den elektriska kontakten för bränslemätare sändande enheten genom att först ta bort mattan i bagageutrymmet för att få tillgång till bränsle luckan åt pumpen. Ta sedan bort locket och koppla bort den elektriska kontakten från den sändande enheten och snabbkoppling för bränsletillförsel linjen. Ta bränslepumpen /mätare sändande enheten lockout eller muttrarna (beroende på huruvida Accord är en SULEV modell eller ej). Ta bränslepumpen /mätare sändande enheten från tanken genom att vinkla ut vid demonteringen att skydda flottörarmen. Placera enheten åt sidan på en ren yta.
5

Ta bränslepumpen /bränslemätare sändande enheten från bränslepumpen monteringen genom att trycka in låset fliken sidospår den sändande enheten nedåt så att fästet fliken är i den bredare delen av sin monteringsslits och lyft sedan upp för att frigöra monteringsflikarna från monteringsspåret.
6

Koppla bränslepumpen elektriska kontaktdon och jordledare genom att trycka ned låstungan och koppla marken tråd. Tryck den rullade änden av jordledningen terminalen och skjut ut terminalen.
7

Demontera hållaren bränslepumpen från bränslepumpen bostäder genom att bända låset flikarna utanför klackarna och dra bort hållaren. Avlägsna gummiisolator från inloppsänden av bränslepumpen. Ta bränslekoppen från inloppsände bränslepumpen genom att föra in en liten skruvmejsel mellan silen monteringsflänsen och försiktigt bända loss den tills låsbrickan är befriad från stuteriet.
8

bort bränslet pump från pumphuset genom att dra utåt. Var noga med att inte fastna i pumpen kabeln för kraftförsörjning eller jordledning och inte använda våld för att dra ut den.
9

bort regulatorn bränsletrycket från bränslefiltret huset genom att ta bort klämman som håller fast Bränsletrycksregulator till bränslepumpen /bränslemätare sändande enheten och dra regulatorn ur den sändande enheten. Avlägsna och kassera de två gamla regulatorn bränsletrycket O-ringar.
10

bort den gemena från bränslefiltret bostäder genom att bända låsflikama lös från sina motsvarande klackar och dra av den. Ta bränsleslangen utlopp från bränslefiltret huset genom att dra rakt ut. Ta bort packningen från bränslefiltret bostäder.
11

Installera den nya bränslepumpen och tillhörande komponenter i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126715.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.