Så ändrar bromsbeläggen på en 2004 Jetta

Den 2004 Jetta tillhör den fjärde generationen av denna sedanmodell som är gjord av tyska tillverkaren Volkswagen. Jetta är en mycket populär bil på den nordamerikanska marknaden, både som en ny bil och en begagnad bil, tack vare sin kombination av vacker design och hög kvalitet ingenjörskonst. Del av en Jetta s rutinunderhåll utför ändringar bromsbelägg. Detta kan göras genom en professionell mekaniker, eller av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Tänger
Nya bromsbelägg
Bromsrengöringsmedel
bromsvätska

Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på en nivå, väl upplyst yta. Lossa hjulets hjulbultar och höja fordonet med en domkraft, sänker det säkert på pallbockar. Ta bort hjulbultarna och hjulen och sätta hjulen åt sidan.
2

Ta bort den stora fjädern klippet på utsidan av bromsok med en tång. Koppla från sensorn bromsslitage som går till en av dynorna. Ta av plastsnäpplocken på bromsok bultar (på toppen och botten av baksidan av bromsok) genom att bända bort dem med en skruvmejsel.
3

bort bromsok bultar genom att placera ett öppet -slutade skiftnyckel på låsmuttern och ett uttag på bulten och vrida moturs. Skjut bromsok från hjulet. Knyt bromsok till chassit eller avbryta den med en zip-slips eller wire så det finns ingen vikt på bromsledningen.
4

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket och från bromsok bäraren. Spraya broms renare på bromsoket, rotor och närliggande delar. Torka ned allt med en ren trasa. Skruva av locket till bromsoket reservoaren. Ta del av bromsvätskan med en spruta så att vätskan inte rinner när bromsok kolv komprimeras till bromsoket.
5

Placera en kudde av en C-klämma på bromsok kolv och den andra dynan på den yttre delen av bromsoket. Komprimera kolven att göra plats för de nya kuddar, vilket kommer att ha mer material om dem och därför blir tjockare.
6

Montera de nya bromsbeläggen. Man installerar i bromsoket kolven med en fjäder på baksidan av dynan och andra installationer på bromsok fästet. Skjut bromsok över rotorn och montera bromsok bultar. Sätt tillbaka fjädern klippet på bromsok och anslut broms wire slitagesensor in den nya plattan.
7

Upprepa stegen ovan på de andra hörnen av fordonet. Proceduren är den samma, med undantag för bromsok kolv på de bakre bromsok. Att komprimera dessa, behöver du speciella Mätmarkörverktyget, tillgänglig online eller på bildelar återförsäljare. Verktyget har en fästanordning som passar i kolven. Verktyget vänder sedan och komprimerar kolven i bromsoket.
8

Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Installera locket. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126702.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.