Information om en kylfläkten Motor

Den elektriska kylfläkten församling finns i de flesta framhjulsdrift och några bakhjulet bilar kör. Fläkten motoranordningen är mest fördelaktigt för fordon med tvärställda motorer, eftersom det tar upp ett litet utrymme i motorrummet. Mid motor bilar använder elektrisk montering fläktmotorn eftersom kylaren är under huven och motorn är bakom passagerarutrymmet. Elektrisk fläkt motorskyddsbrytare

Den elektriska fläktmotorn styrs av en termostatisk elektrisk strömställare. Omkopplaren har en sensor som kommer i kontakt med motorns kylvätska. Den Readers Digest Complete Car Care Manual anger placeringen av den elektriska fläktmotorn switch är antingen i motorblocket, en skarvad kylarslangen, en längd av rör eller i en av radiator tankar. Växeln stänger automatiskt fläktmotorn på när kylvätskans temperatur stiger över 175-210 grader F. Kylvätsketemperaturen tröskel för fläktomkopplare aktivering varierar från modeller och fabrikat av bilar.
Normal drift

Motorn tillåter elektrisk fläkt för att dra atmosfärisk luft i kylaren. Fläktmotorn fungerar normalt medan fordonet är i tung trafik eller går på tomgång. Fläktmotorn fungerar inte om fordonet färdas i hastigheter på 35 miles per timme eller högre.

Hastighetsinställningar för fläktmotorn styrs av en resistor. Motståndet är en ledare som styr flödet av elektricitet till fläktmotorn. Mer elektricitet går till fläkten motororgan fläkten rotera med en högre hastighet. Motståndet aktiveras av fläktkoppling. Många fläktmotorn mönster använda enstaka motorer hastighetsfläkten.
Värmeskador Oro

kylfläkten motor utsätts för hög värme miljö. Exponering för extrem värme kan orsaka fläktmotorer att bryta ner, överhettas eller smälta. Om ett lager slits ut i fläktmotorn, kan det orsaka fläktbladet att flytta eller slå fläktkåpa. Detta riskerar att skada fläktkåpa eller bladaggregatet. Kylarfläkt Motorerna är konstruerade för att hålla i 2.000 timmars drift i sin livstid. Business Newswire rapporterar att högre felfrekvens förekommer i södra USA, eftersom de längre perioder av varma klimat ger möjlighet för fans att köra oftare. Alternativt kan fläktmotorer i bilar i norra USA och Kanada överleva bilen eftersom klimatet är svalare.
Säkerhetsproblem

Elektrisk fläktmotorer har potential börjar abrupt när motorn om off. Villkoret är mest sannolikt att uppstå när motorn är varm. Detta utgör en fara för ägaren eller auto tekniker som kan vara lutad över fläkten för att undersöka den eller någon annan del av motorn.

Biltillverkarna har utformat motorerna kylfläkten i en större enhet som omfattar ett hölje med början på 1990-talet. Enligt Business Newswire, ger den nya designen skydd för teknikern och ägaren eftersom det minskar förekomsten av fläkten slår på efter att motorn har stängts av. Addera Byte av Electric Fan Motor

Mest elektrisk fläkt enheter kan tas isär och provas under 1970 till 1980-talet modellbilar. Uppgiften skulle kunna åstadkommas genom att koppla bort batteriets jordkabel, lyfta fläkten från kylaren och ta bort skruvarna från baksidan av höljet. Fläktbladen kan tas bort från motorn genom att ta bort muttern eller hållaren som håller dem samman. Under 1990 och nyare bilar har en ny församling fan fan vilket är svårare för teknikern att ta isär

. Den nya fläkten konfigurationen tillåter inte teknikern att enkelt byta fläktmotorn bara. Nya motorer kommer i elektrisk fläkt församlingar. Därför är det mer praktiskt att byta hela fläkten än dålig motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126619.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.