2002 Dodge Neon Batteri Felsökning

Bilbatterier har en begränsad livslängd, vanligtvis varar mellan tre och fem år. Om du upplever problem med batteriet i din 2002 Dodge Neon och batteriet är äldre än fem år, det finns en god sannolikhet att du behöver byta ut den mot en ny. Du kan också göra några enkla tester för att precisera huruvida problemet ligger med själva batteriet, avgiftssystemet eller någon annan komponent som är i behov av reparation. Saker du behöver
12-volts digitalvoltmeter
Hydrometer
12-volts batteriladdare
Visa fler instruktioner
Testa Voltage
1

Kontrollera att du har stängt av tändningen samt alla andra tillbehör power i bilen och öppnar huven på din Dodge Neon.
2

Hitta batteriet i motorrummet. För din 2002 Neon, är batteriet på förarsidan nära baksidan av motorrummet. När du har hittat batteriet, ta bort röda plast vakt från pluspolen. Om skyddet inte längre är på plats, oroa dig inte om det. Du behöver tillgång till båda terminalerna för att felsöka ditt batteri och laddningssystem.
3

Anslut den positiva sonden på din digitala voltmeter till den positiva och den negativa sonden till den negativa polen.

4

Kontrollera din voltmeter. Du bör se en digital avläsning av ungefär 12,5 till 12,8 volt om batteriet fungerar korrekt. En läsning av 12,4 eller mindre är ett tecken på att batteriet inte är laddat. I detta fall, helt ladda batteriet med en batteriladdare. Låt batteriet vila utan användning för en hel dag efter att laddas och sedan testa den med voltmetern. Om, återigen, registrerar batteriet låg, behöver du sannolikt att köpa ett batteri för din Neon.
5

Testa din Neon s generator medan du har huven öppen och voltmeter händig, eftersom problemet inte kan ligga helt med ditt batteri. För att testa generatorn, måste du starta din bil och låt den gå på tomgång.
6

Anslut voltmeter till batteriet på samma sätt som tidigare och titta på den digitala displayen igen . Den här gången bör du se en högre läsning, någonstans i 13,6-14,3 volt sortiment. Varje läsning högre eller lägre än detta är ett tecken på att din generator eller spänningsregulator i generatorn inte fungerar som det ska. Detta kan förstöra eller förkorta livslängden på ditt batteri. Om generatorn testar högt eller lågt, ta din Neon till en kvalificerad mekaniker för reparationer av din avgiftssystem.
Testa elektrolyter (för konventionella, otätade batterier endast)
7 < p> Använd en hydrometer för att testa batteriets elektrolyter. Obs: Du kan bara göra detta med en förseglad batteri, dvs ett batteri med avtagbara lock som gör att du kommer åt vätskan i batteriets celler. Därför, i syfte att göra testet, måste du ta bort locken från batteriet.
8

in provröret i areometern i någon av batteriets celler och komprimera lampan sug vissa elektrolyter upp in i pipan. Läs manualen som följde med ditt varumärke av hydrometer för exakta instruktioner om hur man mäter funktionen av ditt batteri.
9

Genomför samma test för varje enskild cell i batteriet. Du ska inte se en skillnad på mer än 0,05 mellan varje cell. Om du ser en skillnad på mer än 0,05, kan det finnas ett kort vilket betyder att batteriet är i behov av utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126453.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.