Hur du ändrar bränslefilter på RAV4

Toyota RAV4 är en SUV crossover som har varit i produktion sedan 1994. I bränslefiltret rengör smuts och skräp från bränslet för att skydda bränsleinsprutarna. När bränslet filtret går dåligt, förlorar fordonets prestanda och är svår att använda. Två bränslefilter inställningar finns på RAV4 linjen. En av de uppställningar är icke-funktionsduglig eftersom bränslefiltret är en del av bränslepumpen och sitter på insidan av bensintanken. Den andra är funktionsdugliga under fordonet, på rambalk närmast bensintanken. Konsultera instruktionsboken eller titta under bilen för att fastställa vilken inställning ett visst fordon har. Saker du behöver
Stoppklossar
Droppkar
platt skruvmejsel
Rag
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar runt ett hjul för att förhindra rullning. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Öppna tanklocket för att minska trycket på bränsleledningarna.
2

Placera en långpanna under bränslefiltret. Lossa slangklämmorna med en platt skruvmejsel och skjut dem bort från filtret.
3

Lossa slangarna från filtret och sikta dem i långpanna för att samla upp utspillt bränsle. Torka ändarna av slangarna med en trasa.
4

ta bort bränslefiltret bultar med en hylsnyckel. Ta bort bränslefiltret och lägg det i droppskålen.
5

Sätt det nya bränslefiltret på plats och fäst bultarna med en hylsnyckel. Anslut slangarna, skjut slangklämmorna runt baserna och dra åt dem med en platt skruvmejsel.
6

Tryck på gasen några gånger för att flytta bränsle i det nya filtret. Stäng tanklocket. Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129771.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.