Information om en bil Master Cylinder

Av systemen på ett fordon som är nödvändiga för att hålla den säker och effektiv drift, den viktigaste av dem alla är bromssystemet. Bromssystemet stoppar den framåtgående rörelsen av fordonet genom att använda hydrauliska kraften för att skapa friktion, som absorberar energi av fordonets rörelse och frigör den som värme. Denna hydrauliska kraft skapas i huvudcylindern när förarens fot applicerar tryck på bromspedalen. Grundprincip

Automotive huvudcylindrar är ansvarig för att omvandla tryck bromspedalen till hydrauliskt tryck. Som bromspedalen är nedtryckt, skjuter armen av bromspedalen montering på stången som kommer in i huvudcylindern. Denna stav är förbunden med en kolv som trycker sedan på hydraulvätskan i huvudcylindern. Eftersom fluider som inte kan komprimeras, är det tryck som appliceras på bromspedalen överförs jämnt till den hydrauliska fluiden.
Ökat tryck

huvudcylindrar amplifiera mängden av kraft som anbringas vid bromspedalen. Genom ett komplext förhållande av kraft appliceras över en given mängd av området, har storleken av kolven i en huvudcylinder en direkt effekt på mängden hydrauliskt tryck som skapas genom att trycka ned bromspedalen. Om en huvudcylinder kolv har en kvadratisk yta på 1 cm, då 100 kg. av tryck som appliceras på kolven kommer att resultera i 100 £. av hydrauliskt tryck. Om 100 kg. av tryck kan appliceras på en kolv som har två kvadrat inches av area, 200 £. av hydraulisk kraft kommer att skapas.
Distribution

huvudcylindrar är ansvariga för att överföra och förstärka kraften som skapas genom tillämpning av kraft på bromspedalen de bromsaggregat vid varje hjul. När kraft anbringas huvudcylindern kolv och hydraultryck skapas, är trycket fördelas till bromsinsatser vid varje hjul genom ihåliga metaller ledningar som förbinder varje aggregat till huvudcylindern. Denna hydrauliska trycket orsakar då en cylinder vid varje bromsaggregat att driva mot bromsbeläggen, vilket sedan kontakta en rotor eller trumma, skapar friktion och bromsa fordonet. Addera Design
< p> Det finns två huvudtyper av huvudcylindrar: en enda master cylinder och en dubbel huvudcylinder. I en enda huvudcylinder, skapar en hydraulisk press som distribueras till bromsinsatser på alla hjul samtidigt. I en dubbel huvudcylinder, det finns två separata kolvaggregat. En kolv ger hydraultryck för de främre broms församlingar, och den andra ger tryck för de bakre församlingarna. Den dubbla huvudcylinder design anses säkrare och mer tillförlitlig än den enda kolv design som det gör att bromssystemet att fortfarande fungera, men i minskad kapacitet, om antingen den främre eller bakre bromsaggregat upplever ett misslyckande. På grund av detta är den dubbla huvudcylindern utformningen mest vanligtvis används i moderna fordon.
Byggande

Den grundläggande konstruktionen av en huvudcylinder består av en huvudkropp som hus kolven och hydraulvätska kammare, och en hydraulvätsketank som är monterad ovanpå huvudkroppen. Äldre huvudcylindrarna var oftast byggda helt av järn och var tung, men ändå mycket hållbara. Nyare konstruktioner använder ett järn, stål eller aluminium huvuddel med en reservoar tillverkad av plast eller kompositmaterial. Den plast eller komposit reservoar konstruktion bidrar till att minska vikten och den totala storleken på enheten. Det viktigaste organet är ansvarig för skapandet av hydrauliskt tryck, och reservoaren innehåller hydraulolja som används i skapandet av hydraultrycket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126562.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.