Hur man installerar en Honda Civic Rotor Fördelarlock

Distributören rotor och lock på en Honda Civic är viktiga delar i motorns tändsystem. När motorn stängs, så gör rotorn inuti fördelaren. Fördelarlocket har motsvarande kontakter på det att rotorns handen när den spinner runt, sända en signal till var och en av trådarna tändstift. Med tiden har dessa komponenter slits ut och måste bytas ut som en del av en rutinmässig tuneup att säkerställa problemfri drift. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på distributören på passagerarsidan av motorn. Distributören själv är bultad till motorn. Tändstiftet trådarna kommer att köra från själva motorn till distributören.
2

Ta bort de tre 8mm bultar som håller fördelarlocket till distributören med en 8mm hylsa och spärrskaft. Ställ skruvarna åt sidan så att de inte är missriktad. Utan att ta bort tändkabeln från locket, locket på motorblocket och ur vägen.
3

Lokalisera den lilla skruven som håller fördelaren rotorn på plats på distributören köra. Om du inte kan se skruven, hoppa in i bilen och vrid tändningen kortfattat så att motorn stängs över. Rotorn kommer att vända. Upprepa denna process tills du hittar skruven på rotorn. Ta bort skruven som håller rotorn på med en stjärnskruvmejsel. Avlägsna rotorn genom att dra den rakt upp.
4

Installera den nya rotorn genom att skjuta den tillbaka på axeln av distributören. Rotorn kommer bara gå på en väg och har ett spår som motsvarar den distributören att säkerställa en korrekt orientering. Sätt tillbaka den lilla skruven som håller rotorn på plats med en skruvmejsel.
5

Placera den nya distributören locket på distributören och installera och dra åt de tre 8mm skruvarna som håller locket på plats. Avlägsna tändstift kablar från den gamla locket, en i taget, och placera trådarna på de matchande terminalerna hos nya locket. Förväxla inte ordningen på trådarna, eftersom bilen inte kommer att fungera korrekt om de är i ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126472.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.