Vad är det bästa sättet att spara Bromsbelägg?

Bromsbelägg är viktiga komponenter i bilens bromssystem. Dynorna ta direkt kontakt med din broms rotorer för att säkert stanna fordonet under bromsningen. Utförandet av dina bromsar gångjärn på funktionen av dina kuddar och deras slitage. Även detta slitage är oundvikligt, kan det vara mycket påverkas av din körning och underhåll av dina bromsar. Rotor Underhåll

Bromsbelägg utrustade med slitagevarnare. Beroende på modell, kan de Slitagemarkeringarna (tunna metall clips som skaver mot rotorerna när dynorna har nått en kritisk nivå av slitage) gräva i rotorns yta. Långvarig skrapning av indikatorerna kan orsaka bristningar eller spår, i den släta ytan av rotorn.

Spåren gör rotorytan frätande på bromsbeläggen. Ständigt gnugga nya bromsbelägg mot en ojämn yta gör att bromsbeläggen att bära snabbare och även äventyra utförandet av bromssystemet.

Inspektera broms rotorer. Om ytan görs, har rotorerna återuppstått med en professionell broms mekaniker. Om scoring är extrem, kan rotor ersättare vara det enda alternativet.
Rengör bromsar

Som ni kan föreställa er, hela livet av bromsarna och bromsbelägg , kan skräp samlas i bromsen. Gruset från ytan av vägen kommer att fungera som en frätande kraft mot bromsklossarna.

Optimala villkor för driften av bromsarna är en ren rotor bli kontaktad av bromsbeläggen. Allt mellan dynorna och rotorer kommer att skada elektroderna samt rotorer, och skapa en situation där livet av dynorna (och rotorns yta) blir kortare.

Avlägsna bromsok och rengör broms rotorer med broms renare. Bromsrengöringsmedel spray kan appliceras på båda sidor hos rotorerna för att rengöra någon korrosiv skräp från rotorn.

Nya broms rotorer levereras med en beläggning av packning olja läggs på ytan av rotorn. Oljan skyddar rotorn tills den är installerad. Innan du installerar nya broms rotorer, använd spray bromsrengöringsmedel att ta bort packningen oljan. Oljan i sig, lämnade närvarande, kommer att bära bromsbeläggen förtid.
Observera konservativa bromsning.

Rena bromsar kommer att förlänga livslängden på bromsklossarna. Ett annat sätt att få ut det mesta körsträcka från dina bromsbelägg är att använda bromsarna klokt.

Vid körning, använd bromsarna efter behov. Aldrig äventyra säkerheten för den skull spara bromsarna, men bromsa tidigt när man kommer upp till kända områden saktade trafik, går en lång väg.

Använd även en fot för bromsning och acceleration. Om du använder din vänstra fot för att bromsa, kommer du tenderar att bromsa för en tid medan din högra fot är fortfarande accelererar. Inte bara är dessa motstridiga kommandon för din bil, men du kommer att lägga spänning till dina bromsar genom att föra fordonet framåt samtidigt försöker stoppa eller bromsa den.

Utrullning till stopp är en praxis som du kan hitta möjligheter att anställa. Om du är betydligt långt ifrån en stoppskylt eller rött stoppljus, släpper gaspedalen tidigt och kust till en långsammare punkt innan bromsen.

Ytterst mindre friktion absorberas av bromsbeläggen, desto längre kommer sist. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125640.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.