Hur man ändrar tändkablarna i en 97 Cavalier

Den 1997 Chevrolet Cavalier använder tändstift kablar för att överföra elektrisk laddning från distributören till tändstiften. Tändstift vända den elektriska laddningen till en gnista, som används för att antända bränslet i motorn. Gamla tändstift ledningar är inte effektiv på att överföra elektrisk ström, vilket kan leda till motorn misständning. Ändra tändstift trådar som en del av normalt underhåll schemat för att hålla din motor i topptrim. Saker du behöver
Replacement tändstift trådar
tändstift wire-borttagningsverktyg
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna lådan av ersättning tändstift kablar och lägg dem på en plan yta. Den 1997 Cavalier bara var utformad med en fyrcylindrig motor så att du bara har fyra tändstift kablar. På en plan yta
2

Parkera Cavalier, engagera nödbromsen och öppna huven för fordonet.
3

Lokalisera tändstift kablar i motorrummet. Den tändstift trådarna sträcker sig från motorblocket, där de är anslutna till tändstiften, till fördelarlocket.
4

Grip bagageutrymmet på den längsta tändstift tråd där den är ansluten till tändstiftet och dra bort från motorn för att ta bort det från tändstiftet. Om du har svårt att ta bort tändstift tråd, använd ett tändstift wire-borttagningsverktyg.
5

Trace längsta tändstift tråd till fördelarlocket och dra den andra stöveln av locket .
6

Hitta tändstift tråd som är samma storlek som den som tas bort från motorn.
7

belägga insidan av båda stövlarna av ersättande gnista -tändkabeln med dielektriskt fett. Dielektriskt fett förhindrar korrosion i stövlar.
8

Place en känga av byte tändstift tråd över öppet uttag på fördelarlocket och tryck nedåt tills du hör en pop.

9

Dra tändstift tråd genom motorrummet till öppet tändstift och anslut den andra tändstift tråd uppstart med hjälp av den metod som beskrivs i steg 8.
10

Upprepa steg 4 till 9 med de återstående tändstift kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126468.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.