Hur man byter hjullager på en BMW E46

Hjullagren på en BMW E46 3-serie är avgörande för fjädringssystem. Även om de i allmänhet varar länge, kan en sliten eller skadad hjullager orsaka bilens köregenskaper blir slarvig. En dålig hjullager kan göra konstiga ljud, som inkluderar gnälla och gnugga tongångar. Byta hjullager på en E46 är relativt enkelt, men processen kräver några speciella verktyg och några speciella kunskaper. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Mutterdragare
6-mm insexnyckel
antikärvningsmedel
nytt nav och hjullager montering
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med domkraft och stöd den på pallbockar. Avlägsna hjulet i hörnet där du byter hjullager, ställ den åt sidan. Ta bort de två bromsok fästskruvar med en 16-mm hylsa. Dessa är placerade på baksidan av tjocklek, på toppen och botten som vetter mot hjulhuset. Skjut bromsok från hjulet. Stötta den med en bit ståltråd bunden till en suspension bit, så att den inte skadar den mjuka bromsledningen.
2

Ta bort bromsskivan fästbult med en insexnyckel. Dra rotorn rakt av navet och ställ den åt sidan. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända loss navet locket. Med hjälp av en hammare och en skruvmejsel trycker den böjda i en del av navet muttern tillbaka ut för att förhindra navet muttern från urskruvningen.
3

Använd en 46-mm hylsa och effekterna pistol för att ta bort navet muttern. Använd verktyget navet press eller glidhammare att ta bort navet och lagret genom att fästa den till navet och trycka bort det. Om det inre hjullagret loppet är fortfarande på bilen, använd en liten avdragare för att ta bort det.
4

bort den inre tätningen locket med en tunn punch genom att trycka på tätningen täcka ut. Rengör spindeln och närliggande områden med en ren trasa. Med en 10-mm djupa socket ta bort de tre skruvarna som håller bakbromsen luckan. Rengör skyddet och närliggande områden, inklusive den bakre tätningen locket och ABS-sensorn. Sätt tillbaka och dra åt skruvarna för bakbromsen luckan.
5

Tryck på nya hjullagret in genom att knacka sin yttre kant med en 36-mm hylsa och en död slag hammare. Peka på det noga, se till att monteras rakt. Montera och dra åt muttern hjullagret med en momentnyckel till 214 Ib /ft. Använd en stans eller skruvmejsel för att trycka den yttre delen av navet muttern tillbaka ner till att muttern urskruvningen.
6

Applicera en tunn film av antikärvningsmedel till navets yta, där rotorn fästen. Sätt tillbaka skivan och skivan hållarskruven. Dra åt bulten till 12 Ib /ft. Sätt tillbaka bromsok och bromsok bultar. Dra åt bromsok bultar till 81 pund /fot med en momentnyckel. Sätt tillbaka navet luckan genom att trycka på den. Sätt tillbaka hjulet och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126458.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.