Dynamat Alternativ

När vägbuller blir ett irritationsmoment för förare, många använder Dynamat att ljudisolerade sitt fordon. Dynamat är ett märkes produkt, som säljs i bulk paket och kit projekt, som används för att lindra ljudproblem. Mattorna isolera bilen paneler och kan placeras i områden som stammen och dörrar för att minska de vibrationer som orsakas av yttre buller och andra källor. Vid installation i stora mängder, kan Dynamat bli dyrt, i andra fall kan det helt enkelt inte vara det rätta valet för bilen. Men, det finns flera alternativ för runt samma pris, och även några andra som är mycket mer kostnadseffektiva. RoadBlockR

vanligaste alternativet till Dynamat är en produkt som kallas RoadBlockR. Ursprungligen utformad för jet flygplan och tunga lastbilar, är det en industriell ljud deadener. Liksom Dynamat, består RoadBlockR av självhäftande paneler av aluminium-faced butyl material. Med en peel-and-place uppbackning, är produkten enkel att installera, och till skillnad från många andra metoder, inga spraya lim krävs, vilket resulterar i inga mässar. Mattorna själv är tunna och kan lätt passa in i mindre områden där tjockare mattor skulle inte. Jämfört med liknande produkter såsom Dynamat, kan det vara mycket mer kostnadseffektivt.
Skumgummi

Skumkuddar och sprayer ofta används för att ljudisolerade bilar som ett billigare alternativ till Dynamat. Skumkuddar likna Dynamat i den meningen att de är i huvudsak mats som fastställs över paneler för att minska och absorbera vibrationer. För att fylla svåra att nå sprickor som inte kan täckas med skum kuddar är skum spray används. Sprayen kommer att expandera när det torkar, täcker panelerna under vilka den tillämpas. En av de dyrare typer av skum är frigolit (polystyren), som kan köpas i en sprayburk. Emellertid rök avges från Styrofoam är inte miljövänligt. Ett bra alternativ till frigolit är bra grejer, som ofta används i hemmet konstruktion.
Ice Guard

mer pengar att spara alternativ till Dynamat är Ice Guard, som normalt används som väderskydd för takmaterial. I jämförelse med Dynamat, kan Ice Guard vara 80 procent billigare när de köps i stora kvantiteter. Ice Guard använder en asfalt material för tätskikt. Den enda nackdelen med att använda Ice Guard är att fordonet måste vädras ut under flera dagar efter installationen. Charcoal eller bakpulver bör tillämpas innan de inre delarna sätts tillbaka.,
Isolering

Isolering liknande den som används under mattor i hus, kan användas för ljuddämpning . Det är i huvudsak en tjock matta av fibrer som absorberar ljud. Även om det är inte lika effektivt som de andra metoderna och ofta måste kombineras med en annan metod, tillägger denna typ av isolering någon stoppning under mattan av fordonet och ger god värmeisolering. Den vanligaste typen är jute, men mikro jute, en tunnare version, rekommenderas också eftersom det kan manövreras lättare in i bilar. Denna typ av mattor är allmänt tillgänglig på alla mattor butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128520.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.