Hur att rengöra en Aluminium Radiator

Aluminium radiatorer i fordon behöver ibland spolning för att rensa ut kylsystemet. Tömning av gamla frostskyddsmedel ur en radiator och följa den genom spolning kommer att bära små skräp och eventuellt löst metall ur systemet från motorblocket, slangar och kylaren. Byta kylarvätska i en ren radiator kommer att optimera sin kylning kapacitet. Saker du behöver
Gummihandskar
Bucket
Turkiet Baster
trädgårdsslang med munstycke
Kylare flush
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna på fordonet för att undvika brännskador. Ta på gummihandskar och skruva av aluminium kylarens avtappningsplugg på botten av radiatorn genom att vrida det moturs. Placera en hink under ström av frostskyddsmedel strömmar ut ur kylaren.
2

Öppna kylarens behållaren genom att dra den rakt uppåt. Sätt en kalkon baster och tryck lampan att suga vätska in i baster. Släng allt frostskyddsmedel i behållaren genom att suga ut det och kasta det i en plastbehållare. Addera 3

Stäng kylarens avloppet och fyll kylaren med vatten från en trädgårdsslang med munstycke . Veva fordonet och låt den gå på tomgång för att späda något frostskyddsmedel i motorblocket med vatten. Låt bilen gå tills den når sin arbetstemperatur och termostaten öppnar. Titta temperaturmätaren når termostaten temperaturen på 165 till 185 grader och sedan temperaturmätaren kommer sjunka något att betyda att termostaten öppnas.
4

Stäng av motorn och låt bilen sval. Töm ut vattnet ur systemet på samma sätt som frostskyddsmedel. Stäng kylarens avtappningsplugg.
5

Fyll kylaren med vatten och tillsätt radiator spola enligt anvisningarna på paketet instruktioner. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 10 minuter eller hur lång tid som anges på kylaren flush.
6

Ta bort avtappningspluggen medan motorn fortfarande är igång. Häll vatten från trädgårdsslangen i kylaren fylla hålet i toppen av radiatorn i samma takt som det rinner ut kontakten bottenavlopp. En trädgårdsslang munstycke kommer att ge variationer i volymen av vatten som kommer in i motorn för att uppnå samma fyllning och töm takt. Fortsätt tills vattnet rinner klart och rent. Stäng av motorn och vänta tills vattnet i kylsystemet rinna ut ur kylaren.
7

Stäng kylarens avloppet och fyll kylaren med en lösning av 50 procent vatten och 50 procent frostskyddsmedel . Fyll kylaren behållaren med kylvätska till hela märket. Starta motorn och tillsätt frostskyddsmedel tills nivån är på höjden av radiatorn halsen. En del av kylmediet kommer in i motorn när termostaten ingriper och nivån kommer att sakta cirkulera och lägre. Lägg frostskyddsmedel och vatten tills nivån inte sänka något mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126424.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.