Hur man reparerar en In Car DVD

Många premium bilar har GPS-enheter som är inbyggda i instrumentpanelen. Dessa system använder färdplaner som lagras på antingen SD-kort eller DVD /CD-skivor. Om din bil använder en DVD för att mata information till GPS-enheten, då dvd kan tas bort genom att trycka på "Öppna"-knappen, som vanligtvis finns på eller i närheten av instrumentbrädan. Om du har problem med kartan skivan, då det finns flera sätt att eventuellt reparera DVD, vilket innebär att du inte kommer att behöva gå och köpa en ny DVD för att ersätta den. Saker du behöver
Luddfri optisk trasa
Soft pappershandduk
Bomullspinne
Milt diskmedel /alkohol gnugga
Tandkräm /polish
Visa fler instruktioner

1

Slå på bilens innerbelysning och hålla upp undersidan av DVD till ljuset. Sök efter fettfläckar som du av misstag kan ha orsakat vid hantering av DVD för första gången - eller att ett barn kan ha orsakat när man spelar med in-dash enhet. Försiktigt gnugga bort fettfläckar från insidan till den yttre kanten av DVD med luddfri optisk trasa. Om detta inte fungerar, går du till steg 2.
2

Håll rengjorda DVD under i bilen ljus igen. Leta eventuella repor, dessa kan störa förmågan av bilens GPS-enhet för att läsa skivan korrekt. Ta en bomullstuss och applicera en liten mängd tandkräm till något ljus scratch du hittar. Försiktigt gnugga i tandkräm och en gång gjort, använd en fuktig trasa för att torka bort överflödigt tandkräm. Arbeta dig från mitten av DVD till ytterkant vid rengöring. Se till att DVD är torr innan du skjuter den tillbaka in i GPS-systemet. Om scratch är djupare, försök sedan Steg 3.
3

Ta en bit mjuk pappershandduk och applicera en liten mängd metall polish som Brasso. Applicera lacket till DVD, arbeta dig från insidan kanten av DVD till den yttre kanten. Ta bort eventuella återstående polish genom att skölja DVD med vatten. Kontrollera att DVD är torr innan du sätter in den i GPS-enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129025.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.