Vad gör ett arbete bilmotor

Automobile motorer har en grundläggande uppgift att göra:? Att omvandla kemisk energi (i form av bensin eller diesel) till mekanisk (kinetisk) energi i form av en snurrande vevaxel. Alla motorer använder som kemisk energi genom att kombinera sitt bränsle med syre i en process som kallas förbränning. De biprodukter från förbränningen (värme och tryck i form av expanderande gaser) överföra sina energi till vevaxeln, som snurrar transmissionens ingående axel och flyttar bilen. Delar

Motorns järn eller aluminium blocket utgör grunden för hela församlingen. Blocket har ett antal hål (hål) kallas cylindrar. Den cylindrar huset kolvarna, vilka är anslutna till vevaxeln som omvandlar deras upp-och-ner ("återgående") rörelse till rotationsrörelse. Blocket är toppad med ett cylinderhuvud, som omsluter cylindrarna med en förseglad "förbränningskammare." Huvudet håller ventiler som tillåter luft /bränsle in och ut ur förbränningsrummen via passager (kallas "portar") och kan även rymma en flikig "kamaxel" som öppnar och stänger ventilerna.
Suck, Mosa Bang och blåsa

Nästan alla auto motorer är 4-takts konstruktioner, så kallad eftersom kolven rör sig fyra gånger för varje förbränning händelse. "Suck, Mosa Bang, Blow" är en mnemonic ofta lärs ut i hög skolklasser auto för att hjälpa eleverna att komma ihåg vad de fyra takterna är för. "Suck": inloppsventilen öppnas och kolven går ner, suger in luft och bränsle. "Squish": inloppsventilen stängs och flyttar kolven upp för att komprimera luft och bränsle. "Bang": ett tändstift antänder komprimerad luft /bränsleblandningen, trycka tillbaka kolven nedåt. "Blow": avgasventilen öppnar och kolven går tillbaka upp för att trycka ut de använda avgaserna. Efter detta, avgasventilen stänger inloppsventilen öppnas och cykeln upprepas.
Bränsle Blandning

Vid ett tillfälle använde alla bilar förgasare till införa bränsle i motorns inkommande luftströmmen. Förgasare är i huvudsak exakt kontrollerad bränsleläckage som introducerar bränsle i motorn med hjälp av vakuum av "suck" stroke. Moderna fordon använder bränsleinsprutning, som förlitar sig på en eller flera ventiler (bränsleinjektorerna) som snabbt öppnas och stängs för att spraya trycksatt bränsle in i motorn. Bränsleinsprutning presterar oftast bättre än förgasning eftersom det mer grundligt förångar flytande bensin och möjliggör datorstyrning att modulera bränsleblandning och spark timing.
Diesel

Dieselmotorer använder en något annorlunda inställning till antändning än gasmotorer. Ett etablerat faktum i fysik är att gaser blir varmare eftersom de är komprimerade och svalare när de expanderar. Dieselmotorer utnyttja detta faktum genom att de helt enkelt klämma (komprimera) luft /bränsleblandningen tills luftens temperatur gör att bränslet exploderar. Sådana "kompressionständning" motorer behöver inte tändstift och är mycket bättre på att utvinna varenda bit av energi bränslet har att erbjuda än gnista antänt gasmotorer. Addera Anslutningsdetaljer

Motorer har ett antal stödsystem för att möjliggöra förbränningsprocessen. Dessa inkluderar ett kylsystem (för att hålla cylindrarna och topplock från smältning med de höga temperaturerna vid förbränning) och en växelströmsgenerator (för att ge ström för gnisttändning system och dator). Flytande kylsystem består vanligen av en vattenpump, en radiator (för att avleda värme), en termostat (en ventil för att hålla vattnet i motorn tills den värms upp) och en fläkt för att cirkulera luft över kylaren vid låga hastigheter.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126342.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.