Hur man byter bromsbeläggen på en 1994 Corolla

Både de främre och bakre bromsarna på 1994 Toyota Corolla är skivbromsar, vilket innebär att de använder bromsbelägg för att generera stoppa kraft för att bromsa bilen. Bromsbeläggen är redo för utbyte, kommer ett gnisslande eller med låg nivå väsande ljud börja visas från däcket område när fordonet är i rörelse. Din främre bromsar står för cirka 70 procent av bromskraften, så de kräver generellt mer frekvent skötsel och underhåll för att bibehålla tillräcklig bromskraft. Saker du behöver
jackstands
Däck järn
Tänger
Tvingfäste
Momentnyckel
Hylsnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Support framsidan av din bil på pallbockar för att ändra de främre bromsbeläggen eller baksidan av fordonet för att ändra tillbaka bromsbelägg. Använd ett däck järn för att ta bort muttrarna. Dra av hjulet och ställ åt sidan. Tappa några av bromsvätskan ur huvudcylindern för att förhindra spill av vätska.
2

Dra på bromsoken från bakom sittplats kolven i bulten och sedan lossa och ta bort de två bromsok montering bultar med en hylsnyckel. Nästa, ta bort hela bromskaliperenheten och placera undan men låt inte bromsvätska linjen att lossna.
3

Livet bromsbeläggen och ta bort följande återstående komponenter med ett par tång: anti-skrika shims, fjädrar, pad slitage indikatorer och pad stödplattoma
4

Inspektera andra bromskomponenterna för skador, inklusive rotorer, bromsok och kolvar.. Installera plattorna pad stöd och indikatorer slitage (med pilen går i rotationsriktningen). Installera om bromsklossats och två anti-skrika fjädrar. Flytta bromsok över med en C-clamp med något att trycka in i hålet. Installera bromsok montering bultar genom att skärpa till 25 ft lbs. med hjälp av en momentnyckel.
5

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna med ett däck järn med en stjärna mönster att säkerställa jämn åtdragning. Sänk fordonet bort av pallbockar och fylla på systemet med bromsvätska. Pumpa bromsbelägg flera gånger före start av fordonet för att säkerställa att all luft är ute ur systemet och dynorna sitter mot rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126333.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.