Hur du ändrar bränslefilter på en '93 Ford F-150

Den 1993 Ford F-150 bygger på ett bränsle filter som fångar föroreningar i bränslet innan de kan göra det till bränsle järnväg och bränsleinsprutningar. Dessa föroreningar, om den tillåts passera, kan plugga bränsleinsprutarna hindrar dem från att fungera ordentligt och i slutändan kostar pengar. Ford Motor Company rekommenderar att du ersätter F-150: s bränslefiltret var 15.000 miles. Någon med grundläggande bilreparationer erfarenhet och lite ledig tid kan utföra denna uppgift. Saker du behöver
dräneringskärlet
Fuel line bortkoppling Tool Review Nytt filter
Visa fler instruktioner
1

Skjut drain pan under förarsidan F-150 precis bakom framdäcket.
2

klättra under med ditt verktyg och filtrera och leta reda på gamla bränslefiltret, vilket är i bränsleledningar, fäst den inre sidan av ramen, ungefär precis under förarsätet.
3

Lossa bränsleledningen från framför filtret med bränsleledningen koppla verktyget. Du kan bända linjens stoppbygeln ut med en ficka skruvmejsel istället, men vara mycket försiktig när du gör så här kan bryta klippet lätt.
4

Lossa bakre bränsleledningen från filtret i samma sätt.
5

Dra ut filtret ur spännbandet och lägga den i tråget.
6

Skjut det nya filtret i spännbandet, och se till att flöde pilen pekar mot framsidan av F-150.
7

tillbaka den främre och bakre bränsleledningar och tryck klämmorna tillbaka på plats noggrant. Använd jämnt tryck när man trycker klippen ner för att undvika att bryta dem.
8

Skjut ut och ta bort tråget och verktyg. Vrid startnyckeln till körläge och vänta tio sekunder. Vrid nyckeln och starta den igen till körläget. Vänta i tio sekunder innan F-150.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126318.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.