Förhindra att Auto Rust

Du kan hålla en bil ser bra ut och varar längre genom att veta hur man ska förhindra rost, ett vanligt problem med bilkarosser. Till exempel kommer en liten nick med exponerad metall bildar rost, lämnas därhän, kommer denna rost blir ett hål. Ett annat viktigt område för att kontrollera om det är ett högfrekvent ljud av vind under körning. Detta innebär dörrtätningarna behöver reparera och fukt kan komma in din bil, vilket orsakar rost. Som av 2010, nya bilar utrustade med rejäla vädertätningar, plus de får rost korrektur när konstrueras. Kontrollera om din rostskydd planen när man köper en ny bil. Saker du behöver
Bilvax
Car renare Bättringsfärg
Touch-up borste
Sandpapper (220 grade eller finare) katalog lacknafta
Rag
Gräsmatta sprinkler (tillval)
Visa fler instruktioner
Basic Förebyggande
1

Wash under bilen under vintersäsongen och efteråt om du bor i delar av USA med snöiga vintrar. Tvättning undertill gör sig av grime och saltet vägunderhåll använder för att smälta isen. Slå på en gräsmatta sprinkler full gång under din bil för att snabbt avlägsna salt, flytta sprinklern runt.
2

Kontrollera dräneringshål runt huven på din bil och bålen och rensa ut dem om det behövs. Vattnet måste rinna genom dessa hål för att förhindra rostbildning.
3

Undersök gummilister för tårar. Titta på gummilister runt där dörren och kropp panel sammanträder och runt stammen och huven, till exempel. Eventuella skador här kan tillåta vatten i din bil, vilket orsakar rostskador.
4

vaxa bilen på en regelbunden basis för att skydda lacken från väderexponeringen och förhindra rost.

Paint Chip och Nick Reparation
5

Undersök utsidan av bilen grundligt på en regelbunden basis, letar efter chips i färgen. Täck fläcken med bättringsfärg. Ner chipet
6

Sand försiktigt till plåten om du ser ytrost visar. Använd 220-sandpapper eller finare.
7

Linda sandpapper runt en liten skruvmejsel tips till försiktigt slipa en liten nick om du ser rost visar. Ta din tid och se till att du inte repar den omgivande färgen.
8

Doppa en trasa med sprit och rengöra smuts från chips eller skråmor du slipas. Låt dessa områden för att torka.
9

Dab bara lite av din färg försiktigt på chipet eller nick med en touch-up pensel. Låt de omgivande målning områdena ensam, annars din touch-up jobb kommer att stå ut. Om du täcker områdena korrekt, kommer marker eller hack försvinner. Om du gör ett misstag, torka bort färgen med din fuktig trasa och lacknafta, vänta på områdena för att torka och börja om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126273.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.