Hur du ändrar bränslefilter i en Chevy Trailblazer

Bränsle filter se till att den bensin som levereras till din motor är ren och fri från skadliga föroreningar. De håller din motor levereras med ren bensin för att hjälpa den att köra mjukare och håller längre. Bränsle filter inte bli igensatta, dock, och kommer att behöva byta ut brukar var 24 månader. Saker du behöver
Tänger
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
lindra Bränslesystem Pressure
1

Öppna bränslekranen luckan och ta bort bensintanken som är beläget på förarens sida av fordonet. Pop huven och leta reda på säkringsdosan över förarsidan hjul. Använd diagrammet nedanför säkringsboxen lock för att hitta bränslepumpens relä och koppla bort den.
2

Få i bilen och starta motorn. Låt motorn spotta och stall ut tills den stängs av. Detta bör inte ta mer än några sekunder, och måste göras för att avlasta trycket från bränslesystemet. Addera 3

Använd tång för att koppla bort den negativa batterikabeln. Koppla bort batteriet kommer att hålla bränslesystemet från re-trycksättning.
Byt bränslefilter
4

Engagera bilens parkeringsbroms för säkerheten. Leta bränslefiltret under mellersta delen av fordonet på förarsidan. Om du har problem att hitta bränslefiltret, ser direkt framför bensintanken, bredvid ramskena.
5

Använd tång för att ta bort låsmuttrarna runt bränslefiltret. Var försiktig när du tar bort den. Även om du har släppt trycket bränslesystemet kan en del bensin droppa fortfarande ner.
6

Montera det nya bränslefiltret med pilen pekande mot bakre delen av fordonet. Sätt tillbaka låsmuttrarna med tång. Anslut bränsle reläet tillbaka in i säkringsdosan och åter fästa den negativa batterikabeln. Sätt din tanklocket igen.
7

Starta motorn och inspektera det nya bränslefiltret för läckage. Om du har ordentligt åtdragna muttrar bör läckor inte vara närvarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124878.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.