Vad är en insprutningspump?

En injektor pump är en högtryckspump som mätare bränsle i förbränningskammaren av en förbränningsmotor. Komprimeringen av luft och bränsle som följer också ger energi för fordonet. På grund av den mycket mer i fas naturen av motorn, måste injektorn pumpen vara mycket exakt. Historia

Den stora nyheten som gjort tekniken möjlig var in-line injektor pump uttänkt av Robert Bosch 1927. Användningen av hydrauliska system för att injicera bränslet var ett stort genombrott i snabbhet och effektivitet över de stora, otympliga kompressorer som tidigare hade använts. Innovationer under årtionden skulle göra tekniken mer utbrett.
Bensin och diesel

injektor pump används vanligtvis i en dieselmotor, men kan ibland användas i en bensin (eller bensin) motorn också. Men de flesta bensinmotorer är annorlunda i det att de använder ett tändstift för att tända en blandning av bränsle och luft före sammanpressning. Dieselmotorer, å andra sidan, komprimera luft i en het massa först och sedan injicera högtrycksbränsle i slutet av kompressionsslaget, som antänder blandningen på egen hand. Bensinmotor kan arbeta vid högre hastigheter, men dieselmotorer är effektivare vid komprimering. Detta gör dem idealiska för större fordon som måste bevara så mycket makt som möjligt.
Funktioner

injektorn av bränslet traditionellt styrs av en strypventil och öka kontrollen. Det kan injiceras på upp till 15.000 pounds per kvadrattum (psi) i vissa system. Som jämförelse är en jet flygplan hydraultryck cirka 3.000 psi. Bränslet kommer in i kammaren i form av en finfördelad spray. När komprimerade, kan luften bli över 1.000 grader Fahrenheit.
Electronic Control Unit

Många moderna injektor pumpar använder en elektrisk styrenhet istället för ett klassiskt mekanisk sådan. De elektroniska kontrollerna mäter sådana faktorer som vevaxeln hastighet, gaspedalens läge, och motortemperatur och analysera dem i syfte att beräkna den mest effektiva mängden att injicera in i kammaren. Gamla injektor pumpar används accelerator kablar och tillägg som inte kunde hänga med moderna motorer. Addera Turboaggregat

avgasröret som slutligen produceras kan faktiskt ge energi för en turboladdare för att driva en turbin som trycksätter luften i insugningsröret. Detta ger mer luft i förbränningskammaren, vilket innebär mer kraft för fordonet. Turboladdare har funnits i stora fordon, men blir allt vanligare i mindre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126226.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.