Hur Byt kylvätska i en Elantra

Den kylvätska i din Hyundai Elantra skyddar motorkomponenter från överhettning skador. Med tiden kan kylvätska försämras och kan faktiskt innehålla skräp som kan skada din kylare och din motor. Du bör kontrollera villkor för din kylvätska regelbundet och byt den minst en gång vartannat år. Det finns ingen anledning att kalla ett servicecenter för att byta bilens kylvätska. Du kan enkelt tömma och byta ut den hemma. Använd en blandning av kylmedel och vatten när du fyller din Elantra s radiator. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
stjärnskruvmejsel
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Elantra och ta bort locket från kylaren. Ställ locket på en säker plats för att byta senare.
2

Hissa upp bilen med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under ramen skenor för att säkra den. Avlägsna domkraften när bilen är stabil.
3

Placera en stor tråget under kylarens avtappningsplugg. Hyundai Elantra radiator har ett avlopp som ligger på botten av radiatorn på passagerarsidan.
4

Använd en stor stjärnskruvmejsel för att lossa och ta bort avtappningspluggen på kylaren. Låt kylvätskan rinna helt. Byt avtappningspluggen och dra åt den med skruvmejseln.
5

Lägg vanligt, rent vatten till kylaren tills den är nästan full. Ta kylarens avtappningsplugg och låt vattnet rinna och spola eventuellt skräp från kylaren.
6

Byt kylarens avtappningsplugg och dra åt den med skruvmejseln. Hissa upp bilen med domkraften så att du kan ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
7

Lägg en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten till kylaren tills den är full. Starta motorn och låt den når normal temperatur utan att byta ut kylarlocket. Som kylvätskenivån sjunker, tillsätt tillräckligt till toppen av radiatorn. Detta rensar luft från kylsystemet. Stäng av motorn när kylvätskenivån verkar stabil.
8

Låt motorn svalna helt. Lägg mer kylvätska om det behövs för att fylla kylaren. Byt ut kylarlocket och dra åt den helt. Stäng huven på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126202.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.