Lägga Transmission Fluid till en 2002 F150 Automatic

Ford utrustad 2002-modellen år F-150 med en fyrväxlad automatlåda. Vätska inne i transmissionen styr hydrauliskt växellådans funktion. En riktig vätskenivån är nödvändigt för överföringen att fungera som avsett. Mellan serviceintervallen, kontrollera växellådans oljenivå och tillsätt mer vätska om nivån sjunker under den korrekta operativa nivån som anges på växellådans oljestickan. Saker du behöver
ren trasa
Transmission tratt
Mercon eller Mercon V automatisk transmissionsolja (ATF)
Visa fler instruktioner
1

kör lastbilen cirka 20 miles, sedan parkera den på en plan yta. Aktivera parkeringsbromsen. Trampa på bromspedalen och flytta växel i varje växel i tur och ordning. Sätt växelspaken i "Park." Låt motorn igång.
2

Öppna huven och leta överföringen oljestickan på passagerarsidan i motorrummet antingen till höger om batteriet eller framåt av brandväggen.
Sida 3

tag mätstickan och dra ut det ur oljestickan röret. Torka av oljestickan med en ren trasa, sätt sedan in den i röret. Tryck på oljestickan i röret tills den sitter ordentligt, dra sedan spaken igen.
4

Beakta slutet av mätstickan och observera vätskenivån i överföringen. Lägg transmissionsolja endast om nivån indikerar att den är låg. Den "ADD"-märket är antingen skriven på minnet eller den som utsetts av det lilla hålet i pinnen närmast spetsen. Slutet av tratten i oljestickan röret
5

Infoga. Lägg 1/2 pint transmissionsolja. Avlägsna tratten ur oljestickan röret.
6

Tryck ner bromspedalen och flytta växel i varje växel i tur och ordning. Sätt växelspaken i "Park." Låt motorn igång. Kontrollera igen vätskenivån med mätstickan.
7

Upprepa steg 3 till 6 tills vätskenivån är över "ADD"-märket på mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126198.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.