Hur du ändrar en Cherokee Generator

Generatorer, en viktig del av din Jeep Cherokee laddning och elektriska system, har en begränsad livslängd. Men det finns inget sätt att förutsäga exakt när detta liv kommer att sluta, om du har svårigheter att komma igång, märker låga batteriet laddas eller dina strålkastare börja ljusreglering, behöver din generator ändras. Oavsett din Jeep år, kan du ersätta enkelt eller bygga om din Cherokee generator. Saker du behöver
Fast nyckel satt
Maskeringstejp
Märkpenna
C-klämma (om det behövs) katalog ersätter generatorn
Momentnyckel
kamera (tillval)

Visa fler instruktioner Review bort din gamla Generator
1

Öppna huven på din Cherokee och koppla loss minuskabeln från batteriet inlägg.
2

Lossa bulten till spännaren och ta bort den från bältessträckaren eller generator remskiva. På Cherokees med en serpentin bälte, är bältet spännaren mellan generatorn och vattenpumpen, som ser ut som en liten metall "arm" med en bifogad remskiva som ger spänning till bandet. Äldre Cherokees med flera system fläktrem använder generator remskivor, som är belägna på generatorn för att ge spänning. I båda fallen, lossa bulten tills du kan förflytta armen så spänningen avlägsnas från bandet. Dra av remmen från remskivan på generatorn. Addera 3

Label trådarna fästa på baksidan av din generator. Beroende på året för din Cherokee, kan du ha två, tre eller fyra trådar fästa vid stolparna och skruvar på baksidan av din generator. Vira en bit maskeringstejp runt varje tråd (med en tum eller så överlappande för att göra en tagg). Använd en märkpenna för att skriva anteckningar på dessa taggar för att berätta för dig vilka inlägg eller skruva varje tråd kommer att lägga till på din nya generatorn.
4

Koppla loss kablarna anslutna till generatorn genom att ta bort muttrarna från varje post och dra trådarna gratis.
5

Support generatorn med ena handen och ta bort botten bulten som håller generatorn på plats. Ta bort generatorn från motorn. Senare modell Cherokees (2000 och nyare) använda en kvarhållande bussningen på bulten, som är en metall-typ hylsa som förhindrar slitage. Du kommer att behöva ställa in en c-klämma så att ena änden är stagade och den andra trycker mot den bakre delen av bussningen. När du skruvar skruven, dra åt klämman för att driva ut bussningen ur framsidan av generatorns ram.
Installera din nya Generator
6

Installera din nya generator samma position som din gamla generatorn, som ligger på passagerarsidan av motorn på framsidan av motorblocket. Du kommer att se ett mottagande bult hål på ramen fäst vid motorblocket. Om du håller din generator i detta läge, kommer remskivan på generatorn rada upp med de övriga remskivor av bältet systemet. Byt den nedre bulten (och bussning om det behövs), men bara dra åt den på plats.
7

Återanslut kablarna på baksidan av generatorn. Kontrollera att jordledningen (typiskt en 14-gauge tråd som går från generatorn till motorblocket) inte har lossnat under avlägsnandet blocket och är fortfarande ordentligt fastsatt.
8

Placera bältet tillbaka in remspännaren eller generator remskiva. Flytta spännaren eller generator armen i läge för remskivan för att tillhandahålla spänning på bältet. Se Resurser för ett enkelt sätt att avgöra om du har rätt remspänning.
9

Spänn remspännaren eller bultar generator med en momentnyckel till 40 ft lbs.
10

Anslut batteriet. Skjut änden av minuskabeln över den negativa batteripolen och dra åt vajerns ände i stället för att stänga den på posten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126197.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.