Hur man tar bort Beslagtagna Rotorer

De broms rotorer på en bil eller lastbil är viktiga komponenter i en skiva bromssystem. Rotorerna, även kallad bromsskivor, är den runda, fat-liknande delar som är fästa vid bromsoket och bromsbelägg när bromspedalen används under bromsning. Med tiden rotorer slits ut och måste ersättas. Att ersätta dem är vanligtvis en relativt enkel process, men ibland rotorerna kan bli frysta från smuts och fukt blir instängda mellan rotorn och navet där de montera. Saker du behöver
Skruvmejsel (platt huvud, Phillips, stjärnformade) katalog Penetrerande smörjmedel
Gummiklubba
Metal Hammer
gasolbrännare
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att det inte finns någon ställskruv håller rotorerna på. Vissa rotorer använder inte fasta skruvarna för att hålla dem på plats, medan andra gör. Ställskruven kommer att vara belägen på ytan av rotorn och kommer att vara antingen en platt, Phillips eller stjärnformad Torxskruv. Om rotorn vägrar att lossna, kolla ställskruv och ta bort dem om det behövs.
2

Spray penetrerande smörjmedel mellan rotorn och navet. När du har bestämt om rotorn har satt skruvar och bort dem om det gör, är nästa steg att använda penetrerande smörjmedel för att mjuka upp eventuella korrosion som har byggts upp mellan rotorn och navet i fordonet där rotorn fästen. Du kan använda WD-40 eller en mer kraftfull smörjmedel som är framtagen speciellt för användning på frusna skruvar och delar. Låt smörjmedlet sitta så länge som möjligt (flera dagar till en vecka om möjligt) och spraya mer på regelbundet.
3

Knacka på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att frigöra den . När du har sprutats på penetrerande smörjmedel och låt den suga in, trycker rotorn från baksidan (bort från bilen) för att frigöra den från navet. Du kan använda en gummiklubba om du återanvänder rotorn och vill undvika att skada den, eller så kan du använda en metall hammare om du tänker kasta rotorn och inte bryr sig om att repa eller skada den.
4

Applicera värme till rotorn där den monteras på navet. Om det penetrerande smörjmedlet och hammaren metoden inte fungerar, kan tillföra värme till det område där rotorn och navet möta uppmuntra rotorn att lossna. Använd en propanbrännare och värme området bakom rotorn om det finns tillräckligt åtkomst. Var försiktig med den här metoden om du återanvänder rotorerna, eftersom hög värme kan skada rotorerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126136.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.