Så byt tändstiften i en 2000 Jeep Grand Cherokee

tändstift är en viktig del i tändsystemet i din Jeep Grand Cherokee. De ger en väg för el från tändkablarna att resa genom de topplocken och generera en gnista i cylindern. Tändstift kan bära med tiden och bli mindre effektiv. Styrkan i gnistan vid basen av pluggarna blir svag, marken kan skadas eller den keramiska isolatorn kan spricka då läcka el. Nya pluggar finns från de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Ratchet
Extension
Anti Seize förening
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep Grand Cherokee och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera batterikabeln från batteriet för att undvika aktivering av tändningen medan du arbetar med den.
2

Leta tändstiften på sidan av motorn. Om din Jeep har en sexcylindrig motor, tändstift är på passagerarsidan av motorn. V8-motorer har fyra tändstift varje sida av motorn.
3

Välj ett tändstift för din utgångspunkt. Det spelar ingen roll var du börjar så länge du ändra dem alla. Ta bort tändkabeln genom att greppa den på boot och vrida det från sida till sida när du sakta dra den rakt ut från kontakten. Lägga kabeln åt sidan för nu.
4

Infoga en tändstiftshylsor i hålet tändstiftets eller hål, och se till att uttaget glider över proppen. Bifoga en 3/8-tums enhet ratchet och förlängning till uttaget och vrid den moturs, ta bort tändstiftet från hålet. Släng den gamla tändstiftet.
5

Placera en tunn beläggning av anti gripa på gängorna på de nya tändstift, vara säker på att inte få någon på elektroden eller mark på basen av tändstiftet . Sätt tändstiftet i cylinderloppet och vrid den medurs för att starta den i gängorna.
6

Placera tändstiftshylsa, förlängningar och ratchet på kontakten vrid sedan medurs tills den sitter fast. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändkabeln boot och installera den på nytt tändstift, skjuta in den tills är snäpper på plats. Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen, arbeta dig runt motorn tills du har ersatt alla pluggar.
7

Installera den negativa änden batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att det fungerar ordentligt. Stäng huven på din Jeep.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126134.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.