Vad kan du göra för en Slipping Transmission?

Om fordonets transmissionen slirar mellan växlarna eller kopplingen slirar, då bilen kan uppleva i början av överföring problem. Om du tillåter det att gå på för länge, kan en reparation räkningen för ett par hundra dollar förvandlas till tusentals. Det finns ett antal saker du kan göra för en halka sändning när du reda på orsaken till problemet. Transmission Styling

Liksom din motor, behöver din sändning stämmas ibland. Detta innebär att ta bort smutsiga, gamla transmissionsolja och ersätta den med ny vätska. Till skillnad från en motor där oljetråget pluggen avlägsnas och oljan snabbt dräneras ut, måste du ta bort överföringen pan, dränera vätska och byt filtret. Vissa auto mekanik rekommenderar att du "spola" transmissionsolja istället för att ersätta det, men den metoden bara extraherar detritus från den gamla vätskan innan det sätts tillbaka. Väljer att ersätta din gamla transmissionsolja.
Automatic Transmission Slippage
p Om din automatlåda fortfarande glider mellan växlarna efter vätska och filter byts ut, överväga att undersöka andra potentiella problem . Kontrollera att transmissionsolja nivå är tillräcklig. Om det är, då problemet kan ligga i transmissionen själv eller växellådans elektriska kontroller kanske inte fungerar korrekt. Vid denna punkt, ta bilen till en bilmekaniker för en diagnos.
Manuell växellåda Slippage


Om du har en manuell växellåda som slirar när kopplingen är inkopplad, bör du ha kopplingen justeras. Om problemet kvarstår, då kopplingsarrangemanget kan ha slitna och behöver bytas ut. I vissa fall kan de inre komponenterna i kraftöverföringen som orsakar problemet. Ha din bilmekaniker diagnostisera problemet och vidta lämpliga åtgärder för att rätta till transmissionen.
Slutsats

Någon form av transmission problem bör diagnostiseras så snart som möjligt. Om du inte har den kompetens eller verktyg för att fixa en halka växellåda själv, ta bilen till en betrodd bilmekaniker för hjälp. Din mekaniker kommer att kontrollera bilens OBD-11 diagnoskoder och granska din sändning direkt innan erbjuda en handlingsplan för dig att överväga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126082.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.