Range Rover Termostat Problem

som alla fordon, Range Rovers kör bäst när motorn hålls på en konstant, perfekt temperatur. Range Rover kylsystem håller motorn igång väl genom kylning av motorn med frostskyddsvätska för att förhindra överhettning. När kylsystemet termostat fel, kan det orsaka att fordonet överhettas. Funktion

Termostaten är en viktig del av kylsystemet som hjälper till att reglera en Range Rover motor temperatur. Om motortemperaturen är för kall kan fordonet ha en dålig bränsleekonomi och en hög grad av utsläpp. Om motorn är för varm, kan motorn överhettas och självförstörande. Termostaten är en liten komponent som är monterad mellan kylaren och motorn. Termostaten förblir stängd när motorn värms upp. När motorn har nått en idealisk temperatur, öppnar termostaten att låta frostskyddsmedel i, som kyler kylaren och håller motorns temperatur.
Potentiella problem
p Om en Range Rovers termostat raster, kan det leda till att kylsystemet inte fungerar korrekt. Problem uppstår ofta när termostaten fastnar på ett ställe. Om en termostat fastnar i öppet läge, kommer motorn kylas innan det någonsin värmer till den idealiska temperaturen. Om en termostat fastnar i stängt läge, kommer motorn att bli alltför varmt och överhettas. Att köra ett fordon för länge då den blivit överhettad kan smälta motorn och orsaka permanenta skador.
Solution
p Om din Range Rover är överhettning, en trasig Termostaten kan vara att skylla. Termostater är inte dyra att ersätta jämfört med andra komponenter i kylsystemet. För att hitta termostaten, öppnar motorhuven och leta efter en upphöjd hus med en kylarslang in på ena sidan. För att byta ut termostaten, ta bort den från sin bostad kasta. Köp en ny termostat och placera den i huset. Montera den nya termostaten med luftningshålet upptill.
Överväganden

Många andra komponenter i kylsystemet kan orsaka att motorn överhettas. Det första tecknet på ett kylsystem problem är en låg kylvätskenivå givare. Kylflänsarna ansluten med skräp kan förhindra att systemet korrekt kylning. Ofta kan vattenpumpen eller rören skadas. Hur som helst, de kylsystemet läcker och misslyckanden är vanliga i Range Rovers, och måste repareras omedelbart för att förhindra härdsmältor på grund av överhettning.
Underhåll

Allmänt underhåll kan hindra din Range Rover kylsystemet från att misslyckas. Range Rover kylsystem slangar slits ut, så byt dem var tre till fyra år. Dessutom bör du skruva isär regelbundet kylaren att rensa ut skräp i kylfläkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126064.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.