Vad är en Motor Ventilstyrning?

Engine ventiler är ventiler som styr flödet av gaser in i och ut av en motor. De är oftast belägna i toppen av en motors förbränningskammare och öppna och stänga med hjälp av en mekanisk kam som styr timingen och varaktigheten av deras rörelse enligt önskad motorhastighet. Insugningsventil

Insugningsventiler styra flödet av bränsle och luft in i förbränningskammaren. Intaget ventilen öppnar på insugningsslaget av motorn och stänger efter kammaren har fyllts. Detta sker i en bråkdel av en sekund.
AVGASVENTIL

avgasventilerna tillåta utdrivning av den brända bränsle-och-luftblandning, eftersom avgaserna, ur förbränningskammaren. Avgasventilerna öppna under avgasslaget och stäng igen innan inloppsslaget lika snabbt som insugningsventilerna gjorde.
Compression

Både insugs-och avgasventilerna är stängda för att täta förbränningskammaren under kompression och antändning av bränsle-och luft-blandningen. Addera Combustion

med ventilerna fortfarande stängt, antändning av bränsle- och-luftblandning i förbränningskammaren får trycket av exploderande gaser för att tvinga kolven nedåt, att överföra effekten av förbränningsprocessen till motorns vevaxel.
Valve skillnader
< p> avgasventilerna är typiskt 20 procent mindre än insugningsventiler beror den minskade volymen av den brända bränsle-och luft-blandningen. Den brända avgaser kräver mindre område att fly genom.
Heat

avgasventilerna upplever mer värme på grund av heta avgaser som strömmar genom dem på utblåsningsslaget, vilket gör dem mer benägna att uppleva slitage och skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126054.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.