Acura RSX Problem Transmission

Även Honda motorer och chassin har vunnit nära legendarisk status för sin prestanda och tillförlitlighet, har bolagets sändningar blivit något av en dålig rap. Om RSX transmission har någon verklig brist, är det att företaget installerat viss utrustning som uppmuntrar prestation växling utan redovisning för att sådan behandling kan ha. Transmission Operation

RSX s manuell växellåda fungerar ungefär på samma sätt som alla andra. Ström flyter genom den ingående axeln till den utgående axeln via en kuggväxel som bestämmer förhållandet. Mellan varje växel är mindre växlar kallas "synchronizers" som fungerar som en in-mellan punkt för kraftflödet, vilket gör att föraren tid att matcha motorns varvtal till utgående axel RPM antingen gas rev-matchning eller kopplingen drar.


Gear Grinding

Även synchronizers gör ett bra jobb för att öka skift jämnhet, de är en svag punkt i överföringen. Power-växling (skifta genom växlarna snabbare än synkronisatorer kan kompensera) tvingar synkroniseringsmekanismerna tänder att mala ihop (vilket är där den gnisslande ljud kommer från). Dessa tänder är mycket mindre än de redskap tänder, så de kommer att vara den första att knäppa av.
Problemet

RSX transmission är inte mer sig benägen att slipa än någon annan Honda överföring, men Honda kan ha lite av mer än överföringen kunde tugga med shifter. Sportiga RSXs använder en mycket kort växelspak, vilket uppmuntrar till snabbare växlingar och minskar förarens mekaniska hävstång samtidigt byta växel. Too-snabba skift med för lite kraft bakom dem är perfekta för att producera redskap grind och efterföljande synkroniserad misslyckande. Jämför RSX transmission till de icke-synkroniserade enheter som används i stora lastbilar, lastbil sändningar använder mycket långa växelspakar som ger en mycket långsam moment för att ge mjuka växlingar utan synkronisatorer av någon sort
Easy. Lösning

Det enklaste sättet att förhindra synkroniserad uppdelning i en RSX transmission är att motstå frestelsen att flytta som en galning. Faktum är att power-shifting känns coolt, men det är osannolikt att ge några meningsfulla vinster i acceleration. Army Scout Snipers har ett talesätt som gäller lika mycket för din sändning som den gör sina Barrett .50 cal gevär: "Långsam är slät och smidig är snabb."
Ändringar för livslängd

så smärtsamt som det kan vara att erkänna, är den enklaste modifieringen du kan utföra för att öka överföringen livslängden att ersätta din RSX korta, sportiga växelspaken med en längre enhet från någon basmodell Honda Civic. Den enda andra lösningen är att installera ett rakt skuren växellåda (aka "hund box"), en transmission som använder helt raka kugghjul istället för RSX vinkel-cut växlar. Även de bästa av dessa rutor kan hantera mer än 1.000 hästkrafter, de är oerhört dyra ($ 4700 till $ 6500), och de växlar yla som en demon på motorvägshastigheter. Fortfarande, om du gör mer än 300 hästkrafter, du har pengar och inte har något emot en konstant öronbedövande gnälla, då detta kan vara vägen för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126041.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.