Hur Byt bränslefilter i en 2001 BMW 330xi

BMW 330xi är en all-wheel-drive bil som var en del av E46 generationen av 3-serien. Den E46 anses allmänt vara en av de bästa 3-serie i modellens historia. För att säkerställa att bränslesystemet är i gott skick och fortsätter att ge en tillförlitlig leverans av bränsle till motorn, ska bränslefiltret bytas var 30.000 miles. Liksom alla E46 3-serien, är 330xi s bränslefiltret sitter under förarsidan av bilen och är lätt att byta. Saker du behöver
Ordet jack och pallbock eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags Sida 2 låstängerna
Visa fler instruktioner

1

Lossa batteriet genom att ta bort den negativa polen. Detta är den svarta kabeln. Lyft förarsidan av bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Du kan också köra bilen på ramper för att komma åt bränslefiltret.
2

Lokalisera metallhöljet som är under bilen, på förarsidan och framför bensintanken. Ta bort skruvarna som håller skölden på med en hylsa och ett spärrskaft. Ta bort skyddet och ställ det åt sidan.
3

Placera ett par låstänger på bränsleledningarna på varje sida av bränslefiltret så bränsleledningen pressas ihop, vilket hindrar bränsle rinner ut när ledningarna tas bort från filtret.
4

Ta ut filtret ur hållaren. Konsolen har en bult som ansluter konsolen till filtret. Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till filtret. Dra bränsleledningarna bort av filtret. Ta bort filtret och kassera den.
5

Installera det nya filtret i samma riktning som den gamla. Se till att pilen på filtret är vänd mot framsidan av BMW. Dra åt skruven som håller fästet på, dra sedan åt slangklämmorna. Ta låstången.
6

Sätt tillbaka skyddet. Sänk bilen tillbaka till marken. Anslut batteriet. Vrid tändningen på och av ett par gånger utan att starta motorn, vrid nyckeln till "On" läge och starta motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126564.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.