Varför min bil dra åt höger vid körning?

En av bilens främsta säljargument är hur den hanterar. En bil som kraftigt drar snett är ständigt ett tips om att något är fel. För en sak, dra bilar är svåra att kontrollera. Långa enheter lämnar föraren med ont i axlar, och morgonen pendlar skapar Griniga dagar. Dessutom är ett fordon som inte kör rakt visar tecken på att det finns andra problem, troligen med däcken eller suspension. Wandering bilar bör utredas omedelbart innan mer skada är skedd. Alignment

Hjulinställning är viktigt att hur ett fordon kör. När en mekaniker anpassar hjul, justera de vinkeln på hjulen för att se till att de är parallella med varandra och vinkelräta mot marken. Detta förlänger däckens livslängd och hjälper bilresor rakt när det är på en plan yta. Dålig anpassning kan orsaka ett fordon för att dra åt sidan.
Däck

Ojämnt däckslitage, udda utbuktningar eller separering slitbanan kan orsaka en bil för att dra åt sidan. Radialdäck med ett bälte som är något utanför kan orsaka däcken att greppa ojämnt, vilket också kommer att leda till att bilen drar åt ena sidan. Om däcken är illa nog att påverka hur bilens köregenskaper, bör de bytas eller repareras omedelbart för att förhindra en blow-out.
Fjädring

Strut stav bussningar och kulleder kan orsaka en bil för att dra åt sidan. Strut Rod bussningar hjälpa styra armen upphängning kontroll, och om de är skadade de tillåter kontrollgruppen att flytta. Suspension bussningar som är slitna eller spruckna kommer inte hålla fjädringskomponenter på plats, och bilen kommer att flytta abrupt när en bula blir träffad eller bromsen används.
Bromsslang
< p> De bromsslangarna på en bil kan vara ombytliga. Om man blir igensatta, tillåter det inte samma mängd bromsvätska att nå båda däcken. Detta kan orsaka en broms för att hålla, eller det kan orsaka en broms för att fungera bättre än den andra. Båda omständigheterna skapar dra i ett fordon samt slitage på däcket är det att hålla sig till.
Bilar dra åt höger

I USA och de flesta andra länder som kör på höger sida av vägen, är bilar konstruerade för att ha en liten dragning åt höger. Detta är en säkerhetsåtgärd som används av biltillverkare för att förhindra olyckor som orsakas av att somna vid ratten eller andra omständigheter där föraren inte kan utföra. Tanken är att när bilen saktar till ett stopp kommer det att rulla till sidan av vägen snarare än i mötande körbana.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125957.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.