Om Hydrauliska Kopplingar

En bil koppling är den komponent som kopplar i och ur hjulens rotation. Utan en koppling, skulle bilens hjul snurrar antingen kontinuerligt eller inte alls. Bilar med en manuell koppling kräver drivrutiner för att koppla in kopplingen genom användning av kopplingspedalen. Vad som händer däremellan förarens fot och hjulen beror på vilken typ av koppling installerad på bilen. Denna artikel diskuterar de mindre populära versionen, hydrauliska kopplingar. Funktioner
p Det finns två huvudtyper av koppling mönster för kopplingar. En mekanisk koppling förbinder kopplingspedalen till resten av systemet via en kabel eller axel och hävarm. I motsats härtill använder en hydraulisk koppling en huvudcylinder och manöverstång. Genom anslutning av högt tryck slang, fungerar detta system på samma sätt som ett hydrauliskt bromssystem.
Funktion

Hur exakt gör en hydraulisk koppling arbete? När föraren trycker ner kopplingspedalen, är en kolv trycks in i cylindern. Detta resulterar i vätska tvingas ut ur cylindern och in i slavcylindern. Härifrån ingriper fluidens tryck tryckstången i det isärförda ut lagret. Denna serie av åtgärder frikopplar kopplingen. Ta bort trycket från kopplingspedalen reverserar effekterna.
Fördelar

Den viktigaste fördelen med en hydraulisk koppling är användarvänligheten. En mekanisk koppling kräver mycket större kraft för att flytta kedjan av händelser längs. Som sådan, måste föraren trycka mycket hårdare på kopplingspedalen varje gång hon byter växlar. En hydraulisk koppling fördelar från att kräva endast en kran av foten.
Överväganden

På grund av den förbättrade användarkomfort, är hydrauliska kopplingar normalt återfinns på fordon med en bakre -motor konstruktion. Detta beror på att avståndet mellan kopplingspedalen och kasta-ut lagret är mycket längre ifrån varandra och därför kräver större kraft för att fungera. Front-motor fordon är relativt lätt att styra med en mekanisk koppling, så att de oftast inte omfattar en hydraulisk koppling. Addera Expert Insight
p Det finns några nackdelar med att hydrauliska kopplingar som begränsar deras användning. De är dyrare, mer komplexa och tyngre än mekaniska kopplingar. Därför tycker de begränsad användning i dagens moderna bilmarknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124390.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.