Hur man kan stoppa en Belt gnisslande fläkt på en 1995 Chevy Camaro

En gnisslande eller skrikande fläktrem är ett tecken på att allt inte står rätt till under huven på din 1995 Chevy Camaro. Det gnisslande fläktrem buller kan komma från att det är för löst eller för slitna för att göra sitt jobb tillfredsställande. Det sista du vill ska hända, under körning, är för Serpentine belt att glida av sina remskivor eller bryta. Utan att bältet kommer bilen inte köras. Du kan stoppa ett bälte gnisslande fläkt på en 1995 Chevy Camaro lätt. Saker du behöver
Belt dressing
Hylsnyckelsats
Serpentine bältet (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 1995 Chevy Camaro. Med motorn avstängd, tryck ner på Serpentine belt mellan remmen spännrullen (sitter på generatorn) och en av de medföljande skivorna. Du bör kunna trycka ned på mitten av remmen mellan de två inte mer än en åttondel till en fjärdedel av en tum. Om du kan flytta bältet mer än så, gå direkt till steg 3.
2

Starta motorn. Spraya en liten mängd bälte dressing på den räfflade sidan av serpentin bältet som det är i rörelse. Ibland ett bälte kräver endast en liten mängd smörjmedel för att stoppa det från gnisslande. Om gnisslande stannar efter att du har smort bältet, stanna motorn och kontrollera remmen för att se om den är sprucken och sliten. Om det är, måste den bytas ut. Om remmen ser bra ut, så är du redo.
3

bort minuskabeln från batteriet.
4

Montera en sockel till låsmuttern håller remspännaren på plats. Den remspännaren är en platt bit metall med en slits i den och en liten remskiva att remmen passerar över.
5

Lossa muttern på remspännaren och dra remspännaren tills du kan trycka på mitten av serpentin bälte mellan de två blocken och har rätt mängd utslag mot bältet.
6

Dra åt låsmuttern för att säkra remspännaren. Anslut batteriet. Starta motorn och lyssna för att se om det gnisslande ljudet har försvunnit. Om så inte är fallet, byt ut bältet helt Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125880.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.