Vad är en kolvring?

En kolvring är en tätning som omger kolven när den rör sig inuti en motors cylinder väggen. Beroende på vilken typ av ring, kan det tjäna som helst av tre syften, vilka alla är essentiella för korrekt kolvfunktionen. Funktion

Kolvringar tjänar tre basfunktioner: tillhandahålla en gastät tätning mellan förbränningskammaren och vevhuset, överför värme bort från kolven in i den kylda cylinderväggen, och kontroll oljeförbrukningen
Typer

Vanligtvis finns det tre kolvringar för varje kolv: den övre ringen är den översta kompressionsringen, det mellersta är andra kompressionsringen och bottnen oljan styrringen . Detta är känt som tre-ring set.
Toppringen

övre ringen är föremål för den mest missbruk, eftersom det är en atop kolven, närmast till förbränningskammaren. Det fungerar som den primära tätningen mellan kolven och cylinderväggen.
Andra Ring

mellersta ringen fungerar som en sekundär tätning mellan kolven och cylinderväggen till hjälpa till att överföra värme till cylinderväggen och försäkra att ingen gas läcker ut i förbränningskammaren.
Oil Control Ring

slutliga ringen består av två mindre ringar med en slags fjäder separera dem. Denna fjäder trycker ringen mot cylinderväggen, skrapning överskott av sidan för att upprätthålla smörjning och oljeförbrukning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125861.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.