Hur Byt kylvätska i en Honda Accord

Dränering av kylaren i en Honda Accord är en okomplicerad process. Kylmedel, eller frostskyddsmedel, flyter från kylaren till motorn för att förhindra överhettning. Som kylvätska åldrar, bygger inert rest upp och vätskan blir trög. När detta händer, gör motorn i Accord inte svalt ordentligt. Över tid kan detta skada systemet på din bil. Bilar avvika med år och modell, och steg för rutinunderhåll varierar beroende på år och motorstorlek din Honda Accord. Så alltid kolla manualen för din modell innan du gör något arbete på fordonet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench
Antifreeze
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

att värmereglaget inne i överenskommelsen att maximal värme. Om du har en digital termostat, starta bilen, ställ in termostaten på 90 grader och stänger av bilen.
2

Öppna huven och inspektera motorn och kylaren. De bör vara sval vid beröring.
3

Ta bort kylarlocket försiktigt för hand. Det bör inte finnas någon ånga från kylaren. Under bilen
4

Move. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren, sedan leta upp och lossa kylarens avtappningsplugg, med hjälp av en skiftnyckel. Pluggen kommer att vara på botten av radiatorn. Låt kylvätskan rinna i pannan.
5

Leta drain bolt på motorblocket. Se din manual om du är osäker på kolvens läge. Använd skiftnyckel för att ta bort skruven och brickan.
6

Dra upp reservtank, nära kylaren, för att ta bort den. Dumpa kylvätskan ur tanken (och i dräneringstråget) och sätt tillbaka tanken. Om din Accord är en sexcylindrig modell, ta bort farthållaren och jordkablar kontroll innan du drar reservtank av värmeelementet. Byt ut kablarna efter dumpning av kylvätska och byta tanken.
7

Dra kylarens avtappningsplugg när alla kylvätska runnit ut ur kylaren.
8

Byt bricka för motorn avloppet bulten och sätt tillbaka skruven. Dubbelkolla bulten för att säkerställa att den är tät.
9

Följ instruktionerna på frostskyddsmedel behållare för blandningsförhållande. Blanda frostskyddsmedel med destillerat vatten.
10

Följ instruktionerna på frostskyddsmedel för blandningsförhållandet. Blanda kylvätskan med destillerat vatten.
11

Lossa bleeder bulten på toppen av motorn, med hjälp av en skiftnyckel. Detta är endast nödvändigt om du har en fyrcylindrig modell. Dra åt skruven igen när kylvätska läcker ut i en jämn ström med några bubblor.
12

Kontrollera vätskenivån igen, och lägga till ytterligare kylvätska vid behov. Du ska se att vätskan vid kanten av radiatorn öppningen.
13

Vänd bilen och låt den gå tills motorn värms. Vänta tills fläkten kommer på minst två gånger.
14

Stäng av motorn och kontrollera vätskenivån. Lägg extra kylvätska om det behövs. Du vill fortfarande se vätska vid kanten av radiatorn hålet.
15

tillbaka kylarlocket och fyll reserven tanken till max-nivå märkning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125860.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.