Hur att rensa takluckan dräneringshål

Takluckan avlopp är en aspekt av din bil som du förmodligen sällan, om någonsin, tänka. Även om takluckan är tätad för att hålla det mesta av fukten ut, inte en del fukt och vatten kommer in genom springan mellan takluckan och bilen själv. Fukten dräneras sedan ut ur fordonet genom takluckan avlopp, som löper från insidan av takytan och avsluta någon annanstans. Om avloppet blivit igensatt, kan det göra din inredning luktar unket och så småningom skapa ett stort problem. Bilens taklucka avlopp bör rengöras regelbundet. Saker du behöver
Water
flexibel tråd
Visa fler instruktioner
1

lokalisera dräneringshål. Beroende på din bil, kan placeringen av dessa varierar, men de främre dräneringshål i de flesta bilar lämnar i dörrposten eller under bilen. De föder upp får rinna under den bakre stötfångaren eller toppen av den bakre luckan Jamb område. Konsultera en verkstadshandbok för din specifika modell.
2

Torka bort all smuts, löv och skräp runt dräneringshål. Vrid och pressa gummi ändar avloppet där de lämnar bilen. Detta borde släppa ut en del av det instängda vattnet och skräp som fastnat i avloppet.
3

Öppna takluckan hela vägen så att du kan se dräneringshål. Testa flödet av varje avlopp genom att hälla en liten mängd vatten (ca ¼ kopp) ned öppningarna i avloppet där de är belägna nära takluckan. Dessa bör vara självklart och ligger i de främre och bakre hörn av takluckan området. Kontrollera om vattnet rinner ut ur utgångarna för dräneringshål.
4

Blås in tryckluft i avloppet om det inte finns något vatten som kommer från utgångarna gummi avlopp. Om vattnet fortfarande inte rinna ut, använd en bit av flexibel tråd till ormen ner dräneringshålet för att få bort skräpet. Vrid och pressa gummit ändarna av avloppet att frigöra den smuts och skräp. Häll en annan liten mängd vatten i avloppet när det är unclogged att skölja ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125658.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.