Hur Byt Honda Odyssey Struts

Honda Odyssey byggdes för att säkert dra barnen fram och tillbaka till olika aktiviteter. Även om de flesta människor inte anser en blåst stötta en säkerhetsfråga, styr staget upp och ner rörelse dina hjul, om det äventyras, kan det leda till förlorad kontroll och däck frågor slitage. Byta en strut är inte svårt, men du kommer att få arbeta med en strut fjäder kompressor, vilket kan vara skrämmande. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Honda Odyssey, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel som
Hex-head
nyckel set skruvmejsel
Strut våren kompressor
ersätter struts
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställa bilen på pallbockar . Se till att bilen är fast på läktaren innan krypa under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

Lokalisera bromsledningen fäste monterat på den främre staget och skruva isär linje från fjäderben med 3/8- tums Ratchet och uttag. Använd skruvmejsel för att poppa klippet på hjulsensorn selen på andra sidan av staget, och dra det åt sidan liksom. Sedan skruva isär sway länk stångänden från toppen hos stöttan nedanför fjädern fickan med hjälp av harskramla och ingångar.
3

Pop huven och skruva isär topp hos stöttan från stöttan torn med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Flytta till fenderwell igen, och använder en 3/8-tums Ratchet och uttag samt en U-nyckel för att ta bort de två skruvarna som fäster underdelen av staget till styrspindeln. Lyft sedan staget ut ur fender väl.
4

Clamp kompressorerna strut våren på våren på fjäderben så att de komprimera motsatta sidor av våren. Dra sedan åt fjäderspännare ner med en 3/8-tums Ratchet och uttag, alternerande sidor varje så ofta för att se till att spänningen på våren är även på båda sidor. När du kan se toppen av våren eller början av staget går fritt, sluta dra åt kompressorerna.
5

Placera en hex-head nyckeln i mitten av strut på toppen och lossa muttern på staget locket med hjälp av en skiftnyckel. Skjut staget ut ur strut locket och lägg det åt sidan. Överför bumpstop, bricka och dammskyddet från gamla fjäderben på ersättning strut, skjut sedan byta strut i spolen och strut locket. Dra den nya fjäderben till locket och spolen med en hex-head nyckel och en skiftnyckel.
6

Lossa fjädern kompressorer med 3/8-tums Ratchet och uttag tills kompressorerna faller rabatt på fjädrarna, sedan tillbaka staget i omvänd ordning jämfört med demontering. Montera däck med däcket järn och sänka bilen bort av domkraften med domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125649.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.