Så ändrar frambromsarna på en Sienna

De främre skivbromsar på Toyota Sienna är kritiska komponenter i fordonssäkerhet. För att garantera bromsprestanda, är det viktigt att bibehålla bromsarna ordentligt. När slitageindikatorer på Siennas bromsbelägg utsätts på grund av pad slitage, kommer du att märka en hörbar skrika eller svagt gnisslande ljud. Slitagemarkeringarna är fästa bromsbeläggen, och när dynorna har nått en nivå av slitage som kan äventyra bromsverkan, indikatorerna skaver mot broms rotorer. Ändra de främre bromsarna själv att undvika att betala för reparation. Saker du behöver
däck järn
Tire block
Jack
Jack står
14mm skiftnyckel
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn. Uttaget av däcket järn passar över muttrarna.
2

Placera domkraften under främre ram Toyota. Lyft bilen och placera pallbockar under ramen. Ta bort muttrarna och dra hjulen från van.
3

Vrid ratten åt höger för att komma åt den vänstra bromsen.
4

Ta bort bromsok bultar på vänster broms med en 14mm skiftnyckel. De två bromsok bultar är på rätt sida av bromsok. Tjockleken är ansluten till rotorn. Rotorn är metallskivan bakom ratten.
5

Dra bromsok från rotorn. Skjut bromsbeläggen från sidorna av bromsoket. Dynorna hålls på bromsok med metallklämmor som glider från sidorna av bromsoket.
6

Placera C-klämman mot kolvarna (metallringar som sträcker sig från den inre väggen av bromsok) och utsidan av bromsoket. Twist skruven av klämman för att tvinga kolvarna mot sidan av bromsoket.
7

placera den nya kuddar på sidorna av bromsoket. Återgå bromsok till rotorn. Byt bromsok bultar med skiftnyckel.
8

Vrid ratten åt vänster för att få tillgång till rätt bromsen. Byt ut bromsbeläggen på höger sida innan han återvände ratten till neutralt (pekar hjulen framåt).
9

Sätt hjulen på hjulskruvarna. Skruva på muttrarna. Lyft Sienna med domkraften för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125641.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.