Lägga Freon till Automotive AC Systems

Lägg Freon till din bil AC-system så snart du märker att AC inte korrekt avger sval luft. Annars känd som uppladdning, kan Freon enkelt läggas, även av dem som vet lite om fordonsindustrin mekanik. Ladda din AC-system med en burk av freon med en tjänst slang kvarstad, som kan köpas från leverantörer till fordonsindustrin. Granska bilens servicemanual för att se till att den typ av köldmedium som krävs är faktiskt Freon och lära köldmediet kapacitet ditt system. Om du har en äldre bil som kräver R12 köldmedium, bör en mekaniker höras, eftersom försäljningen av R12 är förbjudet enligt federal lag. Instruktioner
1

Fäst ventilen sidan av slang bifogad till burken av freon. Vrid ventilen att punktera förseglingen på toppen av burken. Tillbaka ventilen ut bara lite för att släppa en liten mängd gas. Detta kommer att fylla slangen med gas och tryck ut all luft. Stäng ventilen för att stoppa flödet av gas.
2

Anslut den andra änden av slangen omedelbart till låga sidan tryck AC tjänsten montering. Den låga sidotryck AC tjänsten montering är normalt återfinns på slangen som går från ackumulatorn-hårtork till kompressorn. Var noga med att inte fästa slangen till högtryckssidan montering, som löper från kompressorn till kondensorn, eftersom detta kan möjligen orsaka Freon att brista. Håll kan raka, så håller den i sidled orsakar vätskan rinna.
3

Slå på din bil och vrid AC till "hög." Detta kommer att starta kompressorn, vilket kommer dra freon i AC-systemet.
4

Öppna ventilen på slangen att släppa gasen i AC-systemet. Låt burken att tömma hela vägen. Om kapaciteten i ditt AC-system är hög, kan du behöva lägga till en andra burk freon. Var noga med att inte lägga mer Freon än din bil kräver. Några slangar också komma med tryckmätare som låter dig hålla koll på laddning och vet när det är färdigt.
5

Stäng av din bil när burken töms. Stäng ventilen på slangen och koppla ur kopplingen. Sätt tillbaka locket på beslaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125505.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.