Hur många timmar Trickle jag ladda ett batteri?

Batteri sippra laddare kommer i en mängd olika typer och storlekar, inklusive de som gjorts för motorcyklar, bilar och båtar. Dess syfte är att hjälpa ditt batteri behålla sin laddning när batteriet inte används under långa perioder. Köp en rännil laddare på en bil leverans butik, en butik som Sears och Wal-Mart, eller online på olika platser inklusive JC Whitney. Om du är osäker på vilken laddare du behöver, be en kunnig säljare att hjälpa dig. Bilbatterier

Ett helt urladdat bilbatteri kan ta upp till 20 timmar för full laddning. Tiden är beroende på RC rating (reservkapacitet). Ett batteri med en RC av 60 och 2 ampere kan ta 20 timmar att ladda, medan ett batteri med en RC rating av 60 med 30 ampere kan ta endast en timme att ladda fullt.
Batterier och Traktorer

Batterier för motorcyklar och trädgårdstraktorer är graderade på en AH (ampere timmar) schema. En AH batteri betygsatt kl 12 med 2 ampere tar i allmänhet cirka sju timmar att ladda från en 70% urladdning ränta. Ett liknande batteri betygsatt på 32 AH med 2 ampere kan ta upp till 18 timmar att ladda.
Marine Batterier

En djup cykel (marin batteri) också bär AH betyg. Det rekommenderas inte att ladda djupcyklingsbatterier med bara 2 ampere. En djupurladdningsbatteri med en AH av 55 och 6 ampere skulle ta 10 timmar att ladda, medan en liknande batteri med 105 Ah och 30 ampere tar ungefär 4 timmar att ladda. Addera Allmän information

Din sippra laddare bör komma utrustade med inställningarna för den typ av batteri (t.ex. 6 eller 12 volt). Andra funktioner kan inkludera en rating omkopplare (för ampere), en timer och en automatisk eller manuell laddningsomkopplingsmaterial. När du inte använder din sippra laddare, bör du rengöra klippen och förvara den på en torr plats.
Säkerhet och varningar

Kolla alla rattar och omkopplare på sippra laddare rätt ställd volt och ampere. Var noga med att ansluta den negativa (svarta) klämma till den negativa (ojordade) batteripolen först. När denna anslutning görs, anslut den positiva (röda) till den positiva batteripolen. Var säker på att du inte vända polariteten. När båda anslutningarna är rätt gjorda, koppla in laddaren och slå på den. När laddningen är klar, koppla ur laddaren och koppla i motsatt ordning för anslutning. Överväga att bära skyddsglasögon när du arbetar med batterier för att skydda dina ögon och ansikte i händelse av ett utsläpp eller explosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125458.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.