1999 Dodge Caravan SE startar inte

The Caravan är minivan i Chrysler lineup. Produktionen började som Grand Caravan under Dodge varumärke 1984. Den 1999 Caravan, som alla bil, kan ha start problem. De flesta börjar frågorna är i batteriet, starter eller bränsleledning komponenter. Diagnostisera problemet själv kan hjälpa dig att avgöra om det är en gör-det-själv fixa eller om den behöver uppmärksamhet av en professionell. Instruktioner
1

Öppna din huva och tittar på anslutningarna leder till batteriet. Anslutningarna till terminalerna på batteriet ska vara tight. Om de har utrymme att vicka, dra åt med en skiftnyckel. Kontrollera om korrosion på polerna. Korrosion kan tas bort genom att hälla en kolsyrad dryck på terminalerna och sedan försiktigt skrubba med en stålborste.
2

Vrid nyckeln till "ON" läget i tändningslåset. Om instrumentpanelen lyser inte tänds, är batteriet dräneras eller döda. Det kommer att behöva laddas eller bytas ut.
3

Kontrollera vätskenivåer i bilen. Oljan, transmissionsolja och vätskor radiator är alla viktiga saker att kontrollera. Kontrollera också att du har tillräckligt med gas. Vid kontroll vätskenivåer, se till att bilen har haft en halv timme att svalna. Om det är låg vätska eller ingen vätska, kan den orsaka din husvagn för att gripa, stänga och inte kunna starta. Kontrollera vätskenivåer kan också ange om du har en läcka i din motor. The Caravan har haft en återkallelse på grund av bränsleläckage från en defekt O-ring. Inte bara kan det här orsaka din motor att ta, det kan orsaka en brand i närvaro av en tändkälla.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset i ett försök att starta bilen. Lyssna på alla ljud, eller brist på ljud, att din husvagn avger. Om din van gör ett klickande ljud, är startmotorn trasig. Ingen buller alls indikerar ett problem med tändningen. En knackar buller kan sätta fingret på en komponent bränsleledning som ett problem. Bränsleledningen komponenter inkluderar själva linjen, bränslefiltret och bränslepumpen. För 1999 Caravan, fick en återkallelse utfärdas för bränsle filter som krånglar genom att blockera bränsleflödet. För att få en ersättare, ring din lokala Dodge återförsäljare. Om din husvagn är en som har påverkats, kommer det att repareras utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128862.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.