Universal Vs. CV Joints

Kardanknutar (U-fogar) och konstant hastighet (CV) leder är helt enkelt olika typer av kopplingar som förbinder drivlinor tillsammans så att de kan ge effekt vid olika vinklar. Om ansökan är för bilindustrin, på gården eller i konstruktion, dessa två kopplingar utför samma jobb, men på mycket olika sätt. Universalleden

Begreppet u-leden har funnits i hundratals år, trots att den första amerikanska patentet inte visas förrän 1884. En u-joint är vanligtvis betraktas som kopplingen på fordonsindustrin drivaxlar där små vinklar är närvarande. Även om biltillverkare har använt u-fogar sedan Henry Fords dagar, har det inte varit utan problem. Målet med en drivaxel koppling är att snurra varje drivlinan vid exakt samma hastighet, men så snart vinkeln införs, rotationshastigheten ändras något. För mycket vinkel resulterar i kraftig skakning och vibration, och eventuell självförstörelse.
Konstanthastighetskoppling

När front-wheel-drive bilar infördes, var det upptäckte snabbt att de ökade styrvinklar gjorde u-lederna opraktiskt, de helt enkelt inte kunde hantera den variation av överförda hastigheten. Det var på grund av front-wheel-enheter som drivknutar uppfanns. Eftersom CV lederna består av en kulled pressas till en sockel, kan de motstå mycket större vridmoment vinklar. Men CV lederna är inte utan sina problem. Regelbunden inspektion av gummitätningen boot är viktigt, eftersom de snabbt kommer att misslyckas om de skadas, och förlust av fett resultat.
Agricultural Applications

I årtionden jordbrukare har använt traktorer med kraftuttag (PTO) anordningar för borrning post hål eller brunnar. Denna typ av maskin är extremt farligt, speciellt när vinklar införs, vilket u-fogar att knäppa under påfrestningen. CV-leden har bidragit till att göra borrningen något säkrare eftersom de bättre kan hantera vinklar.? Addera Vilket är bäst
p Det är egentligen inte en fråga om vilka gemensam är bättre, utan vilken vill du behöver för jobbet till hands? När det gäller bilar, kommer tillverkaren utforma drivlinor och styrning som skall förses med en väl skarven. För anläggningsmaskiner eller lantbruksmaskiner, operatörerna har möjlighet att växla mellan ett u-leden och en drivknut, beroende på jobbet till hands.
Kostnad & Säkerhet

drivknutar kostar mer än u-lederna, men om du ständigt måste byta trasiga u-fogar, då CV-leden kan vara svaret. Den CV-leden fungerar mer effektivt än den U-fog. Extra försiktighet måste iakttas vid användning av ett u-joint, som helst en vinkel på 30 grader eller mer påträffas, kommer det att vara våldsamma skakningar och förmodligen katastrofalt misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125302.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.