Hur man ändrar krängningshämmare bussningar på en Jeep Cherokee

Byta bussningar krängningshämmare på din Jeep Cherokee kommer att hjälpa till att dra åt fjädring och förbättra sin hantering. Ny bussning finns som gummi OEM ersättning eller bussningar polyuretan från eftermarknaden tillverkare. Den polyuretan gör suspensionen tätare och attraktionen kan vara lite styvare än med gummi, men de håller längre. Om du letar efter längre livslängd, bättre hantering och en stram front, kan poly bussningar vara vägen att gå. Oavsett om du väljer gummi eller poly, är installationen densamma. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Penetrerande olja
SAE och metrisk hylsnyckelsats
Nya bussningar
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Placera en domkraft under framsidan av jeep och lyfta upp det tills däcken är från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja den medan du arbetar med det.
2

Ta bort de främre däck och fälgar från Jeep, med en rörtång för att ta bort muttrarna. Ställ åt muttrarna åt sidan på en säker plats för återanvändning senare.
3

Lokalisera krängningshämmare bussning under hjulet väl av Jeep. Det finns en bussning som håller krängningsstång till ramen och en uppsättning bussningar på toppen av krängningshämmaren ändlänken som behöver bytas ut.
4

Spray toppen av krängningshämmaren änden länk med penetrerande olja för att ta bort muttern lättare. Avlägsna 1/2-tums muttern på toppen av ändlänken, med en djup socket och ratchet. Spara muttern för återanvändning.
5

Ta bort den stora brickan och gummi övre bussning från slutet länken. Flytta till motsatt hjul väl och ta bort muttern, brickan och top bussningen på den andra änden länken. Du kan nu rotera krängningshämmare fram och från slutet länkarna.
6

Flytta under framsidan av jeep och lokalisera de två konsoler och bussningen som fäster krängningshämmaren till ramen av Jeep . Ta bort de två skruvarna på varje fäste och ta bort fästet, krängningshämmare, och bussningen som en enhet.
7

Dra metallband eller konsol av krängningshämmare bussning och ställ den åt sidan. Skjut bussningen ut till slutet av krängningshämmare och ta bort den.
8

Skjut nya bussningar och fästen till baren, vända de steg du tog för att ta bort de gamla. Lay stången åt sidan för nu och gå tillbaka till hjulhuset. Ta bort den undre bussningen och stor bricka från slutet länken.
9

Placera en ny bricka och den nya nedre bussningen på krängningshämmaren slutet länk på båda sidor av Jeep. Skjut ändarna på krängningshämmaren tillbaka på slutet länkar och driva baren fram till ramen.
10

Montera bultarna som stöder bussningen vingla bar på ramen på de ursprungliga fästpunkterna. Dra åt dem med en 1/2-tums hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna till 40 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Installera den nya övre bussningen, brickan och låsmuttern på slutet krängningshämmare länkar på båda sidor av Jeep. Dra åt muttrarna med en 1/2-tums skiftnyckel eller djupa uttag fram ordentligt. Dra åt muttrarna till 36 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Montera hjul och däck. Avlägsna domkraften och sänk jeep till marken. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens specifikation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125301.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.