Billig metod för att förhindra att batteriet Terminal Korrosion

Du hålla bilen igång genom att göra förebyggande underhåll, inklusive oljebyte regelbundet och kontrollera alla vätskor. Men ett område som du kanske inte uppmärksamma är bilens batteri. Ett bilbatteri är en varm säng för korrosion. Syran i batteriet läcker ut ur anordningen och bygger upp på batteripolerna över tiden. Det är en billig metod för att förhindra batteriterminalstorlekar korrosion - ansöker vaselin vardera till batteripolerna. Vaselin

Ett billigt sätt att hålla korrosionen från att bygga upp på bilens batteripolerna är att tillämpa en matsked vaselin på både positiva och negativa inlägg. Använd en skiftnyckel för att ta bort batterikablarna från stolparna, och gnugga vaselin på varje terminal. Använd latexhandskar för att hålla händerna från att bli fet. Montera den positiva (röda) kabeln först, sedan den negativa (svarta) kabeln när du kopplar ifrån batteriet.
Korrosionsskydd Brickor

Korrosionsskydd brickor, där du kan hitta på bildelar butiker och detaljhandel varuhus, är ett annat billigt sätt att hålla korrosion bildas på bilens batteripolerna. Brickorna är möbeltassar som innehåller en speciellt framtagen kemikalie som förhindrar korrosion. Ta bort batterikablarna, Skjut brickorna på och anslut den positiva kabeln först, sedan det negativa.
Dielektriskt fett

En matsked av dielektriskt fett kommer också förhindra korrosion från att bygga upp på bilens batteripolerna. Du hittar dielektriskt fett i butiker auto del, hårdvara och byggvaruhus. För att ansöka, lossa batterikablarna och applicera fett på varje terminal.
Rengöring Korrosion

Innan vaselin, korrosionsskydd brickor eller dielektriskt fett på bilens batteripoler, rengör först bort eventuell korrosion som är närvarande på plintarna. Blanda 2 tsk. bakpulver och 2 koppar vatten i en kastrull. Sedan lossa batterikablarna, linda in dem i en trasa och placera dem bort från batteriet. Häll bakpulver blandningen på varje korroderat batteri terminal. Den bakpulver kommer att neutralisera de sura insättningar. Låt blandningen sitta på terminalerna tills du ser korrosion avbrott. Bär arbetshandskar och använd en hård borste för att sudda bort eventuella kvarvarande korrosion. Torka varje terminal med en ren trasa eller butik handduk efter att korrosionen är borta. Återanslut batterikablarna, och slå på bilen för att testa batteriet och anslutning.

Du kan också ta ur batteriet ur bilen och ställa den på en icke-betongyta och häll bakpulver blandningen över varje terminal . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125263.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.