Cure för motorljud

knackningar kan klick och rappar som kommer från under huven vara störande för alla förare. Diagnostisera problemet är det första steget mot att lösa problemet. Det kan vara ett knepigt företag för folk som inte känner till motorer, men det finns några sätt att räkna ut problemet genom att lyssna på bruset. Smörjning Frågor
p Om ett klickande eller knacka ljud stadigt ökar ju rev ​​motorn, är det förmodligen en "lyftare" eller övre ventilsystem brus. Detta kan orsakas av överdriven ventilspel, lågt oljetryck eller slitna eller skadade delar. Kontrollera oljenivån först. Ta upp det till fullo om det är lågt. Lågt oljetryck kan vara ansvarig om bruset kvarstår. En låg mätarutslag kan tyda på allvarliga interna motorproblem som håller normalt oljetryck når komponenterna i den övre ventilsystem. Dessa problem inkluderar ett igensatt oljesil pump pickup eller ett smutsigt oljefilter. Oljeflödet kan också hämmas genom användning av för tjock med en viskositet vätska vid kall väderlek. Ett relaterat smorda problem kan orsakas av slitna, smutsiga eller läckande lyftare. Om det låga trycket begränsar olja leverans till lyftarna, kommer de pumpar inte upp eller ta slack i ventilsystem. Överdriven ventilglapp och buller kan orsakas av detta kollapsade lyftare.

Bort ventilkåpan om problemet inte orsakas av smörjning frågor. Äldre import motorer kräver period justeringar av ventilen fransarna, vanligen efter 30.000 miles. Överdriven utrymme i ventilsystem är inte bara högljudd, utan accelererar slitaget på båda delarna. Skjut ett bladmått mellan ventilskaftet och vipparmen när kolven är helt stängd. Justeringen förfarandet finns i bilens instruktionsbok om det är för mycket av en lucka. Det är viktigt att notera huruvida justeringen görs till en varm eller kall motor. Om motorn använder en hydraulisk lyftare, oljetrycket pumpar lyftare när motorn är igång för att hålla noll Lash i ventilsystem. Vipparmarna behöva justeras om de rassel. Medan ventilen är öppen, inspektera komponenter. De vipparmar, kamföljarna och /eller ventilskaft kan behöva bytas om de är alltför slitna. Kontrollera om det finns böjda stötstänger och brutna ventilfjädrar.
Raps och slag

En djup rapping buller är oftast en "stav knock", som orsakas av extremt slitage och skador på ett lager. Detta innebär ett lager är på väg att misslyckas, vilket kommer att orsaka att motorn gripa eller att låsa upp och bryter en stav. Antingen fall kommer att orsaka stora skador på motorn. Rod stötar är vanligast i hög körsträcka och felaktigt underhållna motorer. Andra orsaker: lågt oljetryck, för ljus en olje viskositet, olja uppdelning, överdriven genomblåsningstryck på slitna ringar, smutsig olja i vevhuset och kränkande körning. Du kan kontrollera lagerslitage genom att släppa oljetråget och inspektera stången och huvudlager.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125188.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.