Hur man tar bort en spännrulle på en Ford Explorer

spännarremskivan på din Ford Explorer är på vänster sida av motorn, oftast på den nedre änden. Sträckaren består av en konsol eller arm som bultar i motorblocket och innehåller en fjäder i fästet för att kunna utöva påtryckningar på bältet. Den andra delen är remskivan själv, som är monterad på den yttre kanten av fästet eller armen. Om endera del av detta aggregat misslyckas, är det ofta lättare att byta ut den som en enhet snarare än att försöka få remskivan bort spännarmen. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats w /metriska hylsor
Air kompressor
Impact pistol
Visa fler instruktioner
1

bort den Serpentine belt från framsidan av motorn. Du måste lossa spänningen på det innan det kommer att lossna. Det finns ett fyrkantigt hål i spännarmen där du kan infoga en breaker bar eller stora Ratchet och flytta armen för att ta bort spänningen.
2

Ta bort de fyra skruvarna som håller fläktkåpa till kylaren stöd . Detta gör att du kan flytta runt, vilket ger dig mer tillgång till spännaren och monteringsbulten.
3

Lokalisera bulten i mitten av spännaren. Det finns en i mitten av skivan också, men att det bara kommer att ta bort remskivan och inte församlingen.
4

Ta monteringsbulten i mitten av spännaren med en hylsa och spärrskaft. Var försiktig när du tar bort den, eftersom den är fjäderbelastad.
5

Kläm fast spännare i ett skruvstäd så att det är säkert. Använd en hylsa och inverkan pistol, om du har tillgång till en, för att ta bort skruven i mitten av remskivan. Kom ihåg att lossa denna skruv i en medurs, gängorna är omvända på det
6

Dra remskivan bort armen Addera
.. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125181.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.